Poprzedni temat «» Następny temat
Supernatural (Nie z tego świata)
Autor Wiadomość
Adrian1234 

Wysłany: 2016-03-07, 13:55   Supernatural (Nie z tego świata)

Ktoś ogląda? To jedyny nadal lecący serial, który obecnie oglądam. Niestety Polacy się w tej kwestii nie popisali gdyż puścili chyba tylko 5 sezonów po czym zaczęli je ciągle powtarzać podczas gdy w USA właśnie emitują 11 sezon, na szczęście ma on wielu fanów więc łatwo można dorwać te odcinki w necie z polskimi napisami. Bardzo go lubię, ma fajny hororrowy klimat, ciekawą fabułę ze zwrotami akcji i dobre efekty. Serial jak to zwykle bywa zmieniał się z czasem, początkowo opowiadał po prostu o dwóch braciach, zwykłych ludziach, którzy jeżdżą po USA swoim samochodem Chevroletem Impala z 1967 roku pomagając ludziom walczyć ze zjawiskami nadprzyrodzonymi. Z czasem bracia zaczęli nabierać coraz większego a nawet kluczowego znaczenia w walce między dobrem a złem co akurat tak nie do końca mi się podoba, w każdym razie serial jest genialny :) .

impala1967
[Usunięty]

Wysłany: 2016-03-07, 14:01   

Adrian1234, HA!! Ja oglądam od chyba 2006, wszyyyyystkie odcinki... klasycznie nienawidzę Sama Winchestera za to, że jest beznadziejnym bratem. Swoją drogą uważam to za odświeżające, że główną rolę grają bracia, a nie jakiś romantyczny duet czy coś. Uwielbiam odcinek ze Strzygą, taki polski motyw :-)

Problem polega na tym, że po tym jak Castiel uratował Deana to cała akcja się spierniczyła. No ale trudno, muzyka w tym serialu absolutnie wymiata.

Adrian1234 

Wysłany: 2016-03-07, 14:33   

Też właśnie jakoś Sama mniej lubię i też uważam, że od momentu wprowadzenia pobratymców Casa serial stał się mniej fajny choć osobiście tą najlepszą część bym przeciągnął do pierwszej apokalipsy i pamiętnej walki na cmentarzu (nie tej z drugiego sezonu) bo później trochę za bardzo zaczęli kombinować choć oczywiście serial dla mnie nadal pozostaje wyjątkowy. Trochę szkoda, że twórcy lubią uśmiercać drugoplanowych bohaterów, tak jak Bobby, te łówczynie: matkę i córkę (Ellen i Jo) czy Charlie.

impala1967
[Usunięty]

Wysłany: 2016-03-07, 14:38   

Adrian1234, Nie lubię Sama za to, że jego brat go wychował, zrezygnował ze szkoły, wszystko dla niego, a ten traktuje go z góry, jak jakiegoś imbecyla. Wiem, że ich ojciec oddał za Deana życie, ale on też zawsze stawiał Sama na pierwszym miejscu, patrzył na niego z dumą. Dean jakoś zawsze jest tym, na którego wszyscy psy wieszają nie patrząc na to, jak chłopak poświęca się dla nich każdego dnia i nie jęczy non stop jak Sam. W jednym z odcinków Sam mu wygarnął, jaką małą, marną kopia ojca jest Dean. Matko, człowiek miał ochotę mu walnąć po pysku (ale jest za wysoki, to bym nie dosięgnęła).

Odpowiedz do tematu