Poprzedni temat «» Następny temat
Rola moderatora, jaka jest każdy widzi
Autor Wiadomość
Ascara 

Wysłany: 2015-07-28, 17:23   Rola moderatora, jaka jest każdy widzi

brzozik jak zawsze na przekór :D
Ktoś dziś mnie opuścił w ten chmurny dzień słotny...
Kto? Nie wiem... Ktoś odszedł i jestem samotny...

~ L. Staff
Ostatnio zmieniony przez Pierdomenico 2015-07-29, 12:30, w całości zmieniany 1 raz  

brzozik

Wysłany: 2015-07-29, 02:34   

Ascara napisał/a:
To jest bardzo wygodne do takiej pracy, jak nasza z Morisem. Dla zwykłego usera chyba nieszczególnie.

hehe, nie nazywaj tego co robisz "pracą", za prace dostaje się pieniądze albo chociaż miskę ryżu.
Zrozum wreszcie, że też jesteś "zwykłym userem".

Ascara 

Wysłany: 2015-07-29, 02:43   

Nie miałam zamiaru twierdzić, że jesteśmy jacyś zayebiści, po prostu PRZECIĘTNY USER (lepiej?) nie ma potrzeby szybkiego podglądu miniaturek screenów, natomiast nam bardzo by się to przydało.

Cóż, ja uważam, że praca dla przyjemności ciągle może pozostawać pracą. Nie wiem, co sądzą na ten temat moderatorzy demotywatorów?

~ L. Staff

brzozik

Wysłany: 2015-07-29, 03:19   

ale tu nie o to chodzi kim ja jestem
chodzi o Ciebie, kim Ty jesteś?
to, że sprzątasz za darmo na mistrzach, nie robi z Ciebie niezwykłego usera
Ascara napisał/a:
Cóż, ja uważam, że praca dla przyjemności ciągle może pozostawać pracą. Nie wiem, co sądzą na ten temat moderatorzy demotywatorów?

Wikipedia napisał/a:
Pracownik - nie inwestuje własnego kapitału. W zamian za wykonywaną pracę otrzymuje od przedsiębiorcy wynagrodzenie. Pracodawca i pracownik są od siebie zależni

tak jak Ciebie lubię, to proszę, wyluzuj, nie wiem po co się tak ścierasz, kopiujesz tutaj wszystkie nasze aktywne tematy, co chcesz dostać za to? admina?

Ascara 

Wysłany: 2015-07-29, 12:08   

brzozik napisał/a:

Brzozik, zauważyłeś, w jakim temacie piszemy? To temat poświęcony nowemu stylowi poczekalni. Napisałam jedynie, że taki styl pasuje moderatorom, ułatwiając im wolontariat (lepiej?), natomiast zwykłym userom nie jest raczej przydatny. OWSZEM, jesteśmy niezwykłymi userami. Nie dlatego, że jesteśmy zayebiści, tylko dlatego, że musimy przeglądać tę poczekalnię kilka razy dziennie i wyłapywać z niej duplikaty. Czy robi to każdy user? Czy każdemu przydałby się widok miniaturek? Nie sądzę. Nie twierdź więc, że "zapotrzebowanie" na styl poczekalni jest u nas takie samo, jak u każdego usera. A jeżeli nie jest, nie jesteśmy takimi userami, jak wszyscy inni. Po co przenosisz ból dupy o moderowanie strony z naszego forum na to? Komu jest to potrzebne?
Pisałam to wszystko wcześniej w odniesieniu do poczekalni jako takiej, a więc w temacie, natomiast ty wyskakujesz z pretensjami o naszą PRACĘ (nigdy nie powiedziałeś "ale się napracowałem" po np. posprzątaniu pokoju, a więc czymś, za co kasy nie dostałeś?) na MISTRZACH. Po kiego grzyba?

brzozik napisał/a:
kopiujesz tutaj wszystkie nasze aktywne tematy, co chcesz dostać za to? admina?

Próbuję im pomóc się rozkręcić, już parę dni temu obiecałam to Dawidowi. Mógłby to pewnie robić chociażby Bartek, bo chyba tylko on z naszych władz jest tutaj aktywny, ale wiesz, jak u niego jest z czasem.

~ L. Staff

Fudal 

Wysłany: 2015-07-29, 12:34   

Ascara napisał/a:
brzozik napisał/a:

Brzozik, zauważyłeś, w jakim temacie piszemy? To temat poświęcony nowemu stylowi poczekalni. Napisałam jedynie, że taki styl pasuje moderatorom, ułatwiając im wolontariat (lepiej?), natomiast zwykłym userom nie jest raczej przydatny. OWSZEM, jesteśmy niezwykłymi userami. Nie dlatego, że jesteśmy zayebiści, tylko dlatego, że musimy przeglądać tę poczekalnię kilka razy dziennie i wyłapywać z niej duplikaty. Czy robi to każdy user? Czy każdemu przydałby się widok miniaturek? Nie sądzę. Nie twierdź więc, że "zapotrzebowanie" na styl poczekalni jest u nas takie samo, jak u każdego usera. A jeżeli nie jest, nie jesteśmy takimi userami, jak wszyscy inni. Po co przenosisz ból dupy o moderowanie strony z naszego forum na to? Komu jest to potrzebne?
Pisałam to wszystko wcześniej w odniesieniu do poczekalni jako takiej, a więc w temacie, natomiast ty wyskakujesz z pretensjami o naszą PRACĘ (nigdy nie powiedziałeś "ale się napracowałem" po np. posprzątaniu pokoju, a więc czymś, za co kasy nie dostałeś?) na MISTRZACH. Po kiego grzyba?

brzozik napisał/a:
kopiujesz tutaj wszystkie nasze aktywne tematy, co chcesz dostać za to? admina?

Próbuję im pomóc się rozkręcić, już parę dni temu obiecałam to Dawidowi. Mógłby to pewnie robić chociażby Bartek, bo chyba tylko on z naszych władz jest tutaj aktywny, ale wiesz, jak u niego jest z czasem.

Dokładnie. Te słowa chyba wszystko wyjaśniły.

A Ty Brzozik wyluzuj, bo takie Twoje posty wywołują negatywne emocje u mnie. Skończ się spinać i skoro tak pragniesz wolności - daj ją innym i pozwól im robić i pisać tak jak chcą. Koniec.

Dawidiusz92
[Usunięty]

Wysłany: 2015-07-29, 15:08   

Mam podobne zdanie jak Ascara. Jako moderatorzy, nie jesteśmy lepszymi użytkownikami, ale innymi. I tak, pracujemy. W obozach, ludzie też pracowali, a nic za to nie dostawali. My, czy to na Mistrzach, czy na Demotach, wykonujemy "pracę", "zajęcie", bo chcemy. Ja lubię przeglądać poczekalnię i "przesuwać" dalej Demoty ku głównej. Uważam, że moderatorzy nie mają łatwego zajęcia. Trzeba być bezstronnym - wielu "zwykłych" użytkowników tego nie potrafi. Często się zdarza, tak, że np. Demot, na temat religii, mimo, że nie zgadza się z moimi przekonaniami, a jest zgodny z regulaminem i ma dobrą ocenę, jest przepchnięty przeze mnie dalej. :) Na tym polega rola moda. "Słuchać" wszystkich i być sprawiedliwym w ocenie. ;)

asiklon 

Wysłany: 2015-07-29, 20:40   

W tej dyskusji najlepsze było ukryte porównanie pracy moderatora/admina do obozów pracy
"Jako moderatorzy, nie jesteśmy lepszymi użytkownikami, ale innymi. I tak, pracujemy. W obozach, ludzie też pracowali, a nic za to nie dostawali." xD
Wolontariat to też praca, z resztą na fizyce praca była podawana jako rezultat działań czy jakoś tak.
:kawa: :kawa: :kawa:

Dawidiusz92
[Usunięty]

Wysłany: 2015-07-29, 20:41   

asiklon, nieraz trzeba użyć mocnego argumentu, aby tłum zrozumiał. Zresztą jestem "znany" z takich porównań. :D

Ascara 

Wysłany: 2015-07-29, 21:19   

Dawidiusz92, moim zdaniem porównanie było bardzo trafne. :D
Nie no, żartuję. Ważne, żeby było wiadome, o co chodzi.

~ L. Staff

brzozik

Wysłany: 2015-07-31, 03:33   

Fudal napisał/a:
A Ty Brzozik wyluzuj, bo takie Twoje posty wywołują negatywne emocje u mnie.

bardzo zależy mi na twoich emocjach, więc przepraszam.
Dawidiusz92 napisał/a:
Mam podobne zdanie jak Ascara. Jako moderatorzy, nie jesteśmy lepszymi użytkownikami, ale innymi. I tak, pracujemy. W obozach, ludzie też pracowali, a nic za to nie dostawali. My, czy to na Mistrzach, czy na Demotach, wykonujemy "pracę", "zajęcie", bo chcemy.)

prawie, odcięło, mi, oddech czytając to, ale dalej nie wiem, jaki jest klucz.

Monster Media Group jest bogatą firmą, stać ich, na zapłatę, chyba, że osiągnęliście apogeum swoich możliwości dostając od nich koszulkę i karteczkę - wysłane pewnie z Bora-Bora ;)
Nie pracujcie za darmo.

Dawidiusz92
[Usunięty]

Wysłany: 2015-07-31, 11:17   

brzozik, klucz jest taki, że czasami trzeba zainwestować, żeby zarobić. Nie sądzę żebyś zrozumiał. :D

asandi 

Wysłany: 2015-09-08, 18:07   

Moderator, czy nie moderator, to taka sama osoba jak My. ma dwie Ręce, dwie nogi, głowę. Unię mówić i pisać, od czasu do czasu coś zje i wypije.

Odpowiedz do tematu