Poprzedni temat «» Następny temat
Jak spędzicie wakacje, urlop?

Jak spędzisz wakacje?
Nie mam planów
23%
 23%  [ 3 ]
Wyjazd za granicę
7%
 7%  [ 1 ]
Praca
30%
 30%  [ 4 ]
Komputer :D
7%
 7%  [ 1 ]
Plaża/Jezioro/Las/Działka
23%
 23%  [ 3 ]
Zwiedzanie miast
0%
 0%  [ 0 ]
Po prostu imprezy!
7%
 7%  [ 1 ]
Nauka
0%
 0%  [ 0 ]
Głosowań: 5
Wszystkich Głosów: 13

Autor Wiadomość
Pierdomenico 

Wysłany: 2016-05-07, 09:51   Jak spędzicie wakacje, urlop?

Może już macie jakieś plany? Może już pracujecie i nie macie normalnych wakacji? Jakie są Wasze wakacje marzeń?

Ja mam dwie wizje idealnego urlopu, jedne to zwiedzanie jakichś miast, lubię urokliwe starówki, bardzo podobał mi się za to Szczecinek, pomimo że małe miasteczko to naprawdę piękne. Najchętniej poleciałabym gdzieś do Irlandii, zobaczyć co się pozmieniało w Dublinie i gdzieś okoliczne wioseczki poodwiedzać. Niestety na to w tym roku nie ma szans :(

Druga opcja to zwykłe domki, bądź przyczepa gdzieś blisko lasu, nad jeziorem w ciszy i spokoju, żyć nie umierać wtedy i liczę, że to wypali.

Wśród gości na kolacji jest fotograf. Gospodyni mówi:
- Robi Pan świetne zdjęcia! Musi mieć Pan drogi aparat!
Gość odchrząknął tylko. Wychodząc rzekł całując Gospodynie w rękę:
- Wybornie Pani gotuje! Musi mieć Pani drogie garnki!

Cascabel 

Wysłany: 2016-05-07, 12:42   

W tym roku bank decyduje - albo działka/dom/remont, albo tydzień we Francji (Bretania..). Być może też jakiś mały wypad kamperem po Niemczech.
Obecnie bardzo kusi mnie Paryż, dopóki jeszcze wejściówki do muzeum za darmo. I Praga... ogólnie uwielbiam zwiedzać, podróżować - wycieczki zorganizowane nie są dla mnie, podobnie jak leżenie na plaży.
No i bardzo tęsknie za popłynięciem gdzieś żaglowcem...
- Kot to najlepszy pogromca problemów. Wystarczy przytulić, a on wymruczy smutki daleko precz! I wydrapie, i, "hhhh" powie, aż wszystkie uciekną sromotnie jak pokonane widmomyszy. Koty to prawdziwi bohaterowie, mówię ci!
Widmokot Nefer

Adrian1234 

Wysłany: 2016-05-07, 14:00   

Chętnie bym gdzieś wyjechał, w jakieś ładne i tropikalne miejsce niestety życie mnie już nauczyło, że to niewykonalne więc zapewne spędzę lato w domu lub ewentualnie gdzieś blisko wyskoczę. W sumie szkoda, że tak jest: świat niby wielki i pełen ciekawych miejsc ale to wszystko jest poza moim zasięgiem. no cóż... życie to jedno wielkie rozczarowanie :D .

maat_ 
maat_

Wysłany: 2016-05-07, 14:10   

Od 13 lat nie byłam na żadnym urlopie w wakacje, praca nie pozwala. Uwielbiam polskie jeziora więc Warmia i Mazury na weekendy. Troszkę naszej trawiastej działeczki i eksploatacja ogrodu rodziców, moi od paru lat rozstawiają w ogrodzie spory basen: 7 m długi, 3.2m szeroki i 1.35m głęboki, do tego jakieś grille i pilnowanie domu na wsi. Za granicę nigdzie nie pojedziemy, bo mysz za mała, marzy mi się by w pierwszy dzień lata rozstawić w ogrodzie rodziców namiot i pospać z małą w namiocie, jeszcze nigdy tak nie spała. Mieliśmy u nas taką tradycję całe dzieciństwo 21 czerwca mój tata rozstawiał namiot i spaliśmy w ogrodzie, jakie to było przeżycie!

szczerbus9
[Usunięty]

Wysłany: 2016-05-07, 17:29   

nie mam zamiaru nigdzie wyjeżdżać, ale i tak ne zamierzam się nudzić, może jakiś wypad na rybki, może w tym roku uda się wyskoczyć na noc na suma, a jak nie to wystarczy wieczorny oblot ze spningiem, czyli łódeczka w dryfie, nogi za burtą i wędka w rękach. Co do zwiedzania i innych aktywności pewnie będzie mnie nosiło, rowerkiem czy samochodem po okolicy (ostatnio dałem radę 60 km rowerem, praktycznie bez przystanków), może w końcu zdecyduje się dokupić tanio kapcie do autka i jeździć prosto, ale krzywo...

Odpowiedz do tematu