Miejsca, które chcielibyśmy zwiedzić |
Autor |
Wiadomość |
Pierdomenico

Wiek: 36 Dołączyła: 15 Lip 2015 Posty: 6547 Skąd: Vinewood Hills
|
Wysłany: 2015-08-13, 14:54 Miejsca, które chcielibyśmy zwiedzić
|
|
|
Macie takie? Gdybyście dysponowali nieograniczonym wręcz budżetem to dokąd chcielibyście się wybrać? Bardzo lubię podróże, choć w ostatnim czasie nigdzie nie wyjeżdżam dalej ale mam nadzieję, że to się zmieni
Więc na pewno chciałabym zwiedzić Japonię! Jest to tak oryginalny kraj z jednej strony super nowoczesny z drugiej przepełniony dawnymi tradycjami. Objeździłabym wszystkie miasteczka w Polsce, jest wiele urokliwych miejsc w naszym pięknym kraju! Ponownie wybrałabym się do Irlandii i tam podobny objazd urządziła sobie jak po Polsce. Następnie Hong Kong, kilka stanów USA i... Dubaj. Nie jestem zwolenniczką tego miasta, ogólnie dla mnie to takie wielkie Sim City i szklane więzienie w którym ludzie żyją jedynie nastawieni na konsumpcję, mając nad sobą wiele ograniczeń, nakazów i zakazów. Ale po prostu ciekawa jestem tam kilku rzeczy, fajnie by było to zwiedzić i pożyć chwilę w takim bogactwie
Jest jeszcze wiele innych miejsc, np. wszelkie małe tropikalne wyspy, szczególnie słabo zurbanizowane. |
|
- Wybornie Pani gotuje! Musi mieć Pani drogie garnki! |
|
|
|
 |
Apparition [Usunięty]
|
Wysłany: 2015-08-13, 17:26
|
|
|
Las Vegas. Polować na nietoperze! |
|
|
|
|
 |
Hushabye [Usunięty]
|
Wysłany: 2015-08-14, 20:30
|
|
|
Norwegia. |
|
|
|
|
 |
Apparition [Usunięty]
|
Wysłany: 2015-08-14, 20:30
|
|
|
Dlaczego Norwegia? Ja byłem w Szwecji, i Danii, w Norwegii akurat nie byłem
Ale Irlandię bym zwiedził |
|
|
|
|
 |
Pierdomenico

|
Wysłany: 2015-08-14, 22:22
|
|
|
Irlandia jest cudowna! Te ich nadmorskie wioseczki to coś fantastycznego ale i Dublin. Choć to specyficzne miasto, panorama może nie jest zbyt piękna ale wiele tam imponujących budowli Ja uwielbiam ten klimacik. |
|
|
|
|
 |
Apparition [Usunięty]
|
Wysłany: 2015-08-14, 22:35
|
|
|
Chciałbym się kiedyś tam wybrać Co powiesz na wycieczkę? |
|
|
|
|
 |
Adrian1234

Wiek: 40 Dołączył: 02 Sie 2015 Posty: 5030 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 2015-08-15, 14:47
|
|
|
Chciałbym zwiedzić południową Europę: Grecja, Włochy i Hiszpania ale najbardziej interssuje mnie Kalifornia, szczególnie Los Angeles. |
|
|
|
|
 |
Pierdomenico

|
Wysłany: 2015-08-16, 19:35
|
|
|
Fajnie by było pojechać do Norwegii, liczę że kiedyś się tam wybiorę. Te ich ogromne jeziora i specyficzne krajobrazy |
|
|
|
|
 |
Dawidiusz92 [Usunięty]
|
Wysłany: 2015-08-16, 21:15
|
|
|
Chciałbym ponownie wrócić do Veracruz, ale mieć więcej czasu i pieniędzy. Wspaniałe miasto, wspaniali ludzie! Ponadto zobaczyć Australię. Zacząć od miasta Darwin, a następnie autem ruszyć na południe do Alice Springs. |
|
|
|
|
 |
asandi

|
Wysłany: 2015-08-18, 17:54
|
|
|
W swoim 24 letnim życiu byłem i zdążyłem już dużo świata zwiedzić, może to i za sprawą bogatych rodziców, ale przyszedł czas na mnie i zbuntowałem się, nie chciałem przejmować firmy taty i teraz zamiast za 30000 tys żyć miesięcznie, to żyję za 2500 |
|
|
|
|
 |
Dawidiusz92 [Usunięty]
|
Wysłany: 2015-08-18, 17:57
|
|
|
asandi, no dobra. Sytuację ze strony finansowej już znamy, ale mów gdzie konkretnie byłeś i co jeszcze chciałbyś zobaczyć. |
|
|
|
|
 |
Fragglesik
Fragglesik Badzo stare dziecko

|
Wysłany: 2015-09-04, 00:49
|
|
|
Chciałbym zwiedzić wszystkie wysadzone części podziemnego kompleksu hitlerowców "Rise" (olbrzym) w Górach Sowich, liczę na drugi złoty pociąg........:) |
|
_________________ Fragglesik |
|
|
|
 |
impala1967 [Usunięty]
|
Wysłany: 2015-09-06, 20:51
|
|
|
Chciałabym polecieć do Stanów, wynająć samochód i sobie po prostu pojeździć, i pozwiedzać. Ze wschodu na zachód, z zachodu na południe. Jak by mi się coś spodobało, to bym została dłużej, jak nie - droga wolna. Pewnie zawitałabym też do Meksyku i Kanady. A co sobie będę żałować.
A w Europie polecam Czarnogórę. Nigdzie nie widziałam tak czystej wody i natury, która nie została doszczętnie zniszczona przez człowieka. |
|
|
|
|
 |
Ascara

|
Wysłany: 2015-09-06, 21:40
|
|
|
Chciałabym odwiedzić kiedyś Chorwację. Z relacji osób, które były, wiem, że jest wspaniała... Podobnie jak pewnego dnia pragnęłabym znaleźć się w Stanach. Zobaczyć na własne oczy te wieżowce, ten kunszt nowoczesności. |
|
_________________ Wieczornych snów mary powiewne, dziewicze
Na próżno czekały na słońca oblicze...
(...)
Ktoś dziś mnie opuścił w ten chmurny dzień słotny...
Kto? Nie wiem... Ktoś odszedł i jestem samotny...
~ L. Staff |
|
|
|
 |
asandi

|
Wysłany: 2015-09-08, 17:23
|
|
|
Chciałbym pojechać w miejsca, które wiążą się z losami 2 wojny światowej. Do Francji, I Afryki. |
|
|
|
|
 |
SaintSkullski [Usunięty]
|
Wysłany: 2015-10-10, 20:47
|
|
|
U S A |
|
|
|
|
 |
asandi

|
Wysłany: 2015-10-11, 19:36
|
|
|
mekkę. |
|
|
|
|
 |
maat_
maat_

|
Wysłany: 2015-10-17, 00:37
|
|
|
Japonia i Yellowstone |
|
|
|
|
 |
Ascara

|
Wysłany: 2015-10-17, 10:36
|
|
|
maat_, dlaczego? Co Cię tam ciągnie? |
|
_________________ Wieczornych snów mary powiewne, dziewicze
Na próżno czekały na słońca oblicze...
(...)
Ktoś dziś mnie opuścił w ten chmurny dzień słotny...
Kto? Nie wiem... Ktoś odszedł i jestem samotny...
~ L. Staff |
|
|
|
 |
maat_
maat_

|
Wysłany: 2015-10-17, 11:30
|
|
|
Yellowstone - lubię zwierzaki i naturę. Na razie byłam tylko raz na mini safari w Izraelu, ale trochę padło mi na mózg:-) Za trzy - cztery lata planuję Serengeti w Kenii. Jeżeli jakaś wojna czy inne ISIS się tam nie rozpanoszy to się wybieram. Mam malucha, który musi podrosnąć, by móc zostać dwa tygodnie z dziadkami.
Japonia jest tak odmienna i niepowtarzalna, posjonująca kultura nastawiona na perfekcję i detal. I oczywiście chcę na własne oczy zobaczyć wszelkie aberacje ich świata. Te hotele kapsułowe, dziwaczne mody, sklepy z produktami o których nawet nie myślimy, że ktokolwiek może chcieć je kupić:-) Marzy mi się pobyt w tradycyjnej saunie Ganbanyoku, gdzieś w wysokich górach no i las banbusowy. Wielkie miasta mniej mnie pociągają, ale Tokio lub Kobe koniecznie! No i sushi |
|
|
|
|
 |
|