W Co Warto Zagrać/Jakich Gier Unikać |
Autor |
Wiadomość |
ChaserJohnDoe
ChaserJohnDoe
|
Wysłany: 2019-04-05, 16:04 W Co Warto Zagrać/Jakich Gier Unikać
|
|
|
Jakie gry w które pykaliście polecilibyście innemu userowi i od jakich tytułów miałby się najlepiej trzymać z daleka, by nie kupił przysłowiowego kota w worku za 250 zeta.
Ostatnio zaczynam się zastanawiać nad zakupem Stardew Valley na Steama albo na Switch. Na Redditach, 4chanach i innych stronach giera jest zachwalana. Grał ktoś w to z naszego kółka i serio warto wydać ok. 55 zeta? |
|
|
|
Husarz712
husarz
|
Wysłany: 2019-04-05, 16:54
|
|
|
Odradzam grać special edition skyrim, nie ma tych samych modów co podstawka. W ogóle odradzam grać w skyrim, jak minęła mi nostalgia i grałem na trzeźwo to ta gra jest kijowa w kwestii roleplayu, możesz tylko grać jako ktoś skrajnie dobry albo skrajnie zły, nie ma pośrednich rozwiązań. System dialogów jest skopany. Możliwość kreatywnych zagrań jest niska. Szkoły alteracji iluzji i restoracji są uznawane za poboczne lub pomocnicze. Szkoły conjuracji i destrukcji są strasznie bazowe. Przyzwij sobie potworka który będzie za ciebie walczył, rozwiń poziom i potworki będą silniejsze. Fajnym pomysłem był flaming familiar który miał szarżować do bitwy i wybuchać ale wykonanie było kijowe, damage był malutki, stworek często nie nadążał za przeciwnikami jeśli cię ścigali a do tego wybuch ranił sojuszników. Pułapki i zagadki to obelga dla intelektu, 8 letni gracz COD z adhd dałby radę je rozwiązać. Questy poboczne ograniczają się do "idź tam, zabij/znajdź/zrób X, wróć" dialogi są szczątkowe. Jedyne fajne rzeczy to lokacje, muzyka i grafika jeśli się ją trochę podrasuje z modami. Nie polecam. |
|
_________________ The Light shineth in the Darkness,
and the Darkness comprehended it not.
|
|
|
|
|
ChaserJohnDoe
ChaserJohnDoe
|
Wysłany: 2019-04-05, 17:42
|
|
|
Ja osobiście polecam zagrać w Hollow Knight. Jedna z najlepszych metroidvanii w ostatnich latach. Piękne i ogromne lokacje okraszone wspaniałym soundtrackiem, mnóstwo trudnych przeciwników i fabuła, która jak w Soulsach jest odkrywana szczątkowo.
Tu mój ulubiony utwór z gry
https://www.youtube.com/watch?v=1unm0LS10ao |
|
|
|
Blacks
Blacks Czarny
|
Wysłany: 2019-04-05, 22:14
|
|
|
Husarz712, akurat Bethesda w Skyrimie postawiła na eksplorację aniżeli fabułę, czy mechanikę, więc twoja ocena się zgadza, ale też nie odkryłeś Ameryki ;D |
|
_________________ No time to waste, but make your pace. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
|