Tu można pograć w niektóre gry na pegasusie http://pegasus-online.pl/
Moje ulubione to oprócz Mario oczywiście Adventure Island i Chip and Dale. Ile ja przegrałam w te wiewiórki z bratem. Ja zawsze byłą tą wiewiórką w kapelutku
_________________ Wszystkich nas nie zbanujecie...
Tu można pograć w niektóre gry na pegasusie http://pegasus-online.pl/
Moje ulubione to oprócz Mario oczywiście Adventure Island i Chip and Dale. Ile ja przegrałam w te wiewiórki z bratem. Ja zawsze byłą tą wiewiórką w kapelutku
Ja też rypałam w te wiewiórki! Haha, pół mojego dzieciństwa. O Mario nawet nie wspominam.
_________________ Wieczornych snów mary powiewne, dziewicze
Na próżno czekały na słońca oblicze...
(...)
Ktoś dziś mnie opuścił w ten chmurny dzień słotny...
Kto? Nie wiem... Ktoś odszedł i jestem samotny...
Ja bardzo lubię serię Megaman. Najlepsza moim zdaniem jest seria X na SNES, PSX. Niestety 7 i 8 część która wyszła na PS2 są po prostu tragiczne. Niestety Inafune odszedł z Capcomu i więcej części nie ujrzymy.
Na Pegaza fajną grą są też Żółwie Ninja cz.2 i cz.3, Castlevania, wszystkie części Mario no i oczywiście obie części Contra.
Wiek: 38 Dołączyła: 24 Lis 2015 Posty: 3714 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-11-28, 22:40
Contra! Ta radość, gdy złapało się broń o większej sile rażenia . Antarctic Adventure, Bomberman, Circus Charlie, Ice Climber, Mappy, Księga Dżungli, Popeye - platformówki mą miłością .
_________________ - 'Dlaczego ona tak cię fascynuje?
- Nie ma drugiej takiej osoby na świecie. Ona nikogo nie potrzebuje. Czy na końcu musi czekać szaleństwo?'
Też uwielbiam platformówki i wiele genialnych było na PSX, co już też do retro można powoli zaliczyć Chociaż jak dla mnie taki Crash Bandicoot czy Spyro mają nadal fajną klimatyczną grafikę.
Nigdy nie zapomnę jak miałam Amigę 500, to były czasy - dźwięk wczytywania dyskietki, coś fantastycznego. Często gry były podzielone na kilka dyskietek i trzeba było je wymieniać co chwilę. Pamiętam taką grę przygodową ze Skautem, Genghis Khan, Pinball, Północ Południe (nie jestem pewna czy to taki był tytuł) oraz oczywiście Aliena i Prince of Persie.
- Wybornie Pani gotuje! Musi mieć Pani drogie garnki!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum