PRLowskie wydanie "Psów wojny" Forsytha |
Autor |
Wiadomość |
Fragglesik
Fragglesik Badzo stare dziecko
|
Wysłany: 2016-07-29, 23:40 PRLowskie wydanie "Psów wojny" Forsytha
|
|
|
Ja, jak to mój Tat za życia mówił "wszystko inaczej". W oryginalnej książce bohater obala ustrój afrykańskiego państewka zabijając psychola dyktatora na zlecenie konsorcjum wydobywczego, chcącego mieć koncesję. Dyktator ma radzieckich doradców i chwilę po zamachu radziecki statek usiłuje wpłynąć do portu. W wersji która mi się bardziej podoba,dzieje się to samo, tylko doradcy są znikąd, udział ZSRR oczywiście w ogóle wykluczony i będące w oryginale osoby "radzieckie" stają się "jakimiś". Lepiej to się czyta i jakoś płynniej i przyjemniej. Dal chętnych: Książka tego wydania jest z czarną okładką, na której ktoś biało odznaczył faceta z pistoletem maszynowym w rękach i dużą głową owczarka niemieckiego na karku. Książka w bardzo dobrym stanie będzie jeszcze miała okładkę gdzie postać jew w t czano-biało-sraczkowatych barwach. |
|
_________________ Fragglesik |
|
|
|
|
maat_
maat_
|
Wysłany: 2016-07-30, 08:15
|
|
|
Fragglesik, Ale nie bardzo rozumiem. Szukasz tej książki czy polecasz? |
|
|
|
|
|
Fragglesik
Fragglesik Badzo stare dziecko
|
Wysłany: 2016-08-09, 19:45
|
|
|
Polecam, bo czytałem i szukam, bo chciałbym ją sobie przypomnieć. |
|
_________________ Fragglesik |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
|