Co ostatnio obejrzeliście? |
Autor |
Wiadomość |
ChodnikowyWilk
Wiek: 29 Dołączył: 27 Sie 2015 Posty: 303 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: 2015-11-18, 16:52
|
|
|
maat_ napisał/a: | Ostatnio oglądam sobie pierwszy sezon Narcos. Opowiada o Kolumbijskiej mafii narkotykowej stworzonej przez Pablo Escobara. Ogląda się dobrze, w moim odczuciu bardzo dobrze oddane są realia lat '70 i '80 (na tym etapie oglądania jestem). Nie jest to uczta duchowa, ale w swoim gatunku naprawdę dobrze nakręcony film |
Na pewno obejrzę. |
|
|
|
|
|
Pierdomenico
Wiek: 36 Dołączyła: 15 Lip 2015 Posty: 6547 Skąd: Vinewood Hills
|
Wysłany: 2015-12-06, 16:41
|
|
|
Ostatnio obejrzałam Piękny umysł i Lokatora w obu przypadkach zaskoczyła mnie gra aktorska - dlaczego Russel więcej nie miał takich ról, tylko zazwyczaj jakichś twardzieli? Bardzo dobrze mu to wyszło, nie do poznania człowiek. Sam film też wzruszający, trochę może zbytnio przesłodzony ale doceniam go.
Drugie zaskoczenie to właśnie Lokator, rola życia Polańskiego, co do tego nie ma wątpliwości, ja się dziwię, że dopiero teraz obejrzałam ten film, bo uwielbiam takie klimaty i sporo jego twórczości. Nie miałam pojęcia, że ma na swoim koncie tak wspaniałą kreację, bo nie wiedziałam, że taki dobry z niego aktor, szkoda że więcej tych ról w tego typu filmach z tamtych lat nie ma. Bardzo klaustrofobiczny klimat starej kamienicy, coś co lubię |
|
- Wybornie Pani gotuje! Musi mieć Pani drogie garnki! |
|
|
|
|
ChodnikowyWilk
|
Wysłany: 2015-12-06, 18:48
|
|
|
Pooglądałem trochę tego "Narcosa". Dobry, ale jakoś mnie nie wciągnął. A liczyłem na coś pokroju Breaking Bad, ale chyba miałem za wysokie oczekiwania ;P
Lokatora widziałem, dość specyficzny klimat który lubię |
|
|
|
|
|
asandi
|
Wysłany: 2015-12-06, 19:58
|
|
|
Szkole rocka, właśnie przed chwilą się skończyła widziałem ten film w 2014 kiedy sam byłem dzieckiem, nie doceniałem go wtedy i myliłem się bardzo. Teraz wiem, że muzyka i radość jaka z niej płynie, może być czymś pięknym. |
|
|
|
|
|
KotMaAleAlaMaKota [Usunięty]
|
Wysłany: 2015-12-10, 18:41
|
|
|
Dzisiaj oglądałam Terminator Genisys. Dosyć ciekawy. Arnold stary, ale jary
Podobała mi się Sarah Connor, wybrali bardzo podobną aktorkę do poprzedniej
Więcej się nie będę rozpisywać, bo zaraz cały film najchętniej bym opisała, jak ktoś nie widział to polecam |
|
|
|
|
|
Pierdomenico
|
Wysłany: 2015-12-11, 10:23
|
|
|
KotMaAleAlaMaKota, Oglądałam ale to profanacja dla mnie była, chociaż aktorka rzeczywiście podobna ale z fabułą nieźle zamieszali Jak terminator to tylko i wyłącznie 2!
Ja ostatnio oglądałam Płatki na wietrze, druga część po Kwiatach na poddaszu o dość patologicznej rodzince w której dzieci przetrzymywane były na poddaszu i brat z siostrą zapałali do siebie kazirodczym uczuciem, czytałam też książki
Widziałam też A Merry Friggin Christmas z Robinem Williamsem, strasznie był w tym filmie smutny, nie do poznania z innymi jego rolami Polecam jednak Święta Last Minute, bardzo pocieszna komedia świąteczna. |
|
|
|
|
|
asandi
|
Wysłany: 2015-12-20, 16:15
|
|
|
Poznaj moich rodziców |
|
|
|
|
|
ChodnikowyWilk
|
Wysłany: 2015-12-21, 21:10
|
|
|
Star warsy nowe. Nie jestem fanem, i średnio mi ten obraz podszedł. Wizualnie piękny, mocarne efekty specjalne, ale fabula przewidywalna jak sraczka po bigosie. |
|
|
|
|
|
asandi
|
Wysłany: 2015-12-22, 09:10
|
|
|
Propaganda, fajnie pokazane z boku jak wygląda manipulowanie ludźmi. |
|
|
|
|
|
Pierdomenico
|
Wysłany: 2015-12-22, 09:45
|
|
|
Pożegnanie z niewinnością - pierwszy film od czasów prehistorycznych, kiedy obejrzałam film na Polsacie, jakoś przełączałam i trafiłam na to. O nastolatce, która poznaje faceta przez internet, a ten ją wykorzystuje i całkiem niezły film. Szczególnie podobało mi się zakończenie |
|
|
|
|
|
grzybek1312
Wiek: 27 Dołączył: 26 Lis 2015 Posty: 55 Skąd: Ząbkowice Śląskie
|
Wysłany: 2015-12-22, 23:57
|
|
|
Ładunek 200, film Balabanowa, mocny dramat. Bez zbędnych efektów, nie to co amerykańskie kino. Aż mi się "Brat" przypomniał (tego samego reżysera zresztą).
A bohaterowie ukazani są tak "codziennie"... |
|
|
|
|
|
DracarysDragon
Dołączyła: 03 Gru 2015 Posty: 231 Skąd: Trzecia szafa na lewo od Narni
|
|
|
|
|
asandi
|
Wysłany: 2015-12-28, 15:33
|
|
|
Mecz Piłkarski. manchester United- Stoke City. Można ją zaliczyć do dramatu z lekką nuta komedii w wykonaniu moich idoli. A z filmu Zielona Mila miło wrócić do powieści Stefana Kinga i adaptacji filmowej. |
|
|
|
|
|
Pierdomenico
|
Wysłany: 2016-01-01, 18:24
|
|
|
Śmiertelny Pakt o nastolatkach, którzy robili wałki na egzaminach i inna dziewczyna chodziła za nich, a potem jeszcze doszło do zabójstwa, nawet spoko film |
|
|
|
|
|
maat_
maat_
|
Wysłany: 2016-01-01, 19:10
|
|
|
Obejrzałam Przygody Pana Michała i Misia! oba świetne |
|
|
|
|
|
asandi
|
Wysłany: 2016-01-01, 19:16
|
|
|
102 Dalmatyńczyki Super fajne familijne kino z bardzo dobrą obsadą i ciekawą grą aktorską. |
|
|
|
|
|
DracarysDragon
Dołączyła: 03 Gru 2015 Posty: 231 Skąd: Trzecia szafa na lewo od Narni
|
Wysłany: 2016-01-03, 22:40
|
|
|
"Legalne blondynki" - oglądałam z koleżanką, żeby się pośmiać. Generalnie nie polecam. |
|
|
|
KotMaAleAlaMaKota [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-01-05, 15:35
|
|
|
"Początek" w skrócie film o oczach bardzo mi się podobał, polecam
"Hotel Transylwania 2" wreszcie udało mi się obejrzeć. Nie wiem, która część była lepsza, 2 też super
"Dawca pamięci" Tu się trochę zawiodłam. Myślałam, że będzie ciekawszy. Nie był zły, ale szału też nie robił. |
|
|
|
|
|
asandi
|
Wysłany: 2016-01-05, 23:17
|
|
|
Obejrzałem film taksówkach z genialną Rolą Roberta De Niro, który moim zdaniem wzniósł się na wyżyny swoich aktorskich umiejętności. Film od początku do końca trzyma w napięciu i nawet na moment nie jesteś w stanie oderwać oczy od ekranu. |
|
|
|
|
|
Cascabel
|
Wysłany: 2016-01-06, 12:41
|
|
|
Obejrzałam "Wielkie oczy". Największe emocje wywołał u mnie zupełny koniec, czyli odkrycie, że film był na podstawie prawdziwej historii. Dalej, ilekroć o tym myślę, jestem bardzo zbulwersowana - jak można być tak zakłamanym manipulatorem? |
|
|
|
|
|
|