Poprzedni temat «» Następny temat
STEREOTYPY
Autor Wiadomość
Koziu 
koziu

Wysłany: 2019-04-03, 20:14   

maat_, Ale ja to wiem, ale mi chodziło o to co się dzieje na filmiku :D

maat_ 
maat_

Wysłany: 2019-04-03, 20:26   

Koziu, Aaa, a tego to nikt chyba nie wie :D

bezn
Duch, który przeczy

Wysłany: 2019-04-03, 21:02   

maat_, tak popatrzyłam po komentarzach i po tym co sugeruje pan umieszczający ten filmik. W sumie pojęcie ,,lewactwo" jest szerokie - od ,,dewiantów seksualnych" po ,,ludzi o przeciwnych poglądach do moich". Tu pewnie jest jakiś rodzaj performancu, chociaż nie mam pojęcia do końca i wolę nie wnikać. Tylko mam alergie jakoś na to określenie - ,,lewactwo".

maat_ 
maat_

Wysłany: 2019-04-03, 21:05   

bezn, Tak, dlatego wrzuciłam do stereotypów

Husarz712 
husarz

Wysłany: 2019-04-03, 22:07   

Utożsamiam się z tym murzynkiem na końcu

BlueAlien 
BlueAlien
AlienQueen

Wysłany: 2019-04-03, 22:48   

Ja bym to wrzuciła do oczu kąpiel :D

Cascabel 

Wysłany: 2019-04-04, 16:42   

Performance artystyczno-teatralny, mający pokazać że wszyscy są tacy sami. Coś nawijała że w życiu codziennym wszyscy są tacy sami, oczywiście, ale sztuka dla sztuki itd.
- Kot to najlepszy pogromca problemów. Wystarczy przytulić, a on wymruczy smutki daleko precz! I wydrapie, i, "hhhh" powie, aż wszystkie uciekną sromotnie jak pokonane widmomyszy. Koty to prawdziwi bohaterowie, mówię ci!
Widmokot Nefer

Husarz712 
husarz

Wysłany: 2019-04-04, 17:36   

Znam zasady confiteoru i mimo że nie jestem wielkim znawcą sztuki to do pewnego stopnia amatorsko umiem analizować dzieła, jednak to nie robi dla mnie żadnego sensu, chyba że dziewczyna sugeruje że wszyscy jesteśmy dziwni i powinniśmy to okazywać albo coś.

Cascabel 

Wysłany: 2019-04-04, 18:00   

Husarz712, albo że każdy największy dziwak i idiota na codzień nosi maskę normalnego człowieka. Pewnie chodzi o zrzucenie masek, konwenansów, norm.
- Kot to najlepszy pogromca problemów. Wystarczy przytulić, a on wymruczy smutki daleko precz! I wydrapie, i, "hhhh" powie, aż wszystkie uciekną sromotnie jak pokonane widmomyszy. Koty to prawdziwi bohaterowie, mówię ci!
Widmokot Nefer

maat_ 
maat_

Wysłany: 2019-04-05, 05:55   

Cascabel, Tez tak myślę, tyle że wybrali najłatwiejszą drogę, bo można to zrobić ambitnie choćby Gombrowiczem albo można zdjąć majtki i machać kroczem. Szuka miała dwie cechy: miała szokować i zachwycać. Szokowac jest o wiele łatwiej i nie ma aż takiego ryzyka kiczu. Zachwycać jest niezwykle trudno. Obecna sztuka już tylko szokuje, i coraz częściej myslę, ze szokuje dla samego szokowania a potem dopisuje się do tego teorię. Nagośc i wszelkie formy jej obrazoburstwa to już za mało teraz już musi być wynaturzenie i wulgarność. W tych wszystkich akcjach cało jest obrzydliwe, nie zachwyca, lecz obrzydza, bazuje to na odarciu człowieka z wyjątkowości, unurzaniu w upodleniu. To bardzo smutne i znamienne, bo sztuka to materializacja duszy artysty. I to co te dusze mają w sobie jest bardzo bardzo smutne

bezn
Duch, który przeczy

Wysłany: 2019-04-05, 06:43   

maat_ napisał/a:
Obecna sztuka już tylko szokuje

Zbyt generalne stwierdzenie wedle mnie.Warto też rozróżnić czy mówimy tu o sztuce jako całości zdarzeń o podłożu artystycznym, czy o sztuce jako wydarzeniu teatralnym, dramatycznym. Jeśli chodzi o ten performance to powiem tylko tyle, że dla mnie osobiście jest zbyt ,,awangardowy" ale jednocześnie nie powiedziałabym, że przenoszenie na scenę zachowań quasi kopulacyjnych jest normą teatralną w tych czasach.

impala1967
[Usunięty]

Wysłany: 2019-04-05, 07:17   

bezn, jest po prostu najgłośniejszą formą a wiadomo, że takie zawsze są zauważane

Cascabel 

Wysłany: 2019-04-05, 13:20   

bezn, podobnie jak aktoreczka z Wro która nie żyje jak nie może sikać albo wymiotować na scenie. Albo w szczecinie w jednym teatrze gdzie nie ma przedstawienia gdzie na siłę by nie wsadzili sceny z którymś aktorem nago.
maat_, a najlepsze jest to, że w Szczecinie bardzo klasyczny teatr z pewną dozą humoru i pewną dozą nowoczesności ma zawsze oblożenie, a współczesny świeci pustkami.
Widmokot Nefer

bezn
Duch, który przeczy

Wysłany: 2019-04-15, 13:11   

Są na to jakieś badania bo może niepotrzebnie się oburzam na tę opinię? Ktoś mi może powiedzieć?

Lulus 
Lulus

Wysłany: 2019-04-15, 14:45   

bezn, z tym panem nie warto wdrażać się w polemikę :) to ktoś na zasadzie, kto mówi swoje, nie dając żadnych danych, a na merytorykę i argumenty nie odpisuje ;)
Zastanawiam się, czy to nie jest ktoś, kto celowo pisze takie bzdety w celu gównoburzy

bezn
Duch, który przeczy

Wysłany: 2019-04-15, 16:37   

Lulus, wzięłam sobie Twoją radę do serca i po prostu zgłosiłam komentarz administracji z odpowiednią argumentacją i uzasadnieniem. Najwidoczniej przychylono się do mojego wniosku bo już nie widzę tej polemiki pod rzeczonym demotem.

Husarz712 
husarz

Wysłany: 2019-04-15, 17:14   

bezn, miałem zajęcia o ludzkim mózgu więc jestem ekspertem :D więc tak, kobiety faktycznie mają cały gadzi mózg, to prawda. Ale prawdą jest też to że mężczyźni mają cały gadzi mózg. Gadzi mózg to najbardziej podstawowa i bazowa część ludzkiego mózgu, zachowaliśmy go w procesie ewolucji bez zmian, bo nadal musimy oddychać itp. Nowsze części mózgu otaczają gadzi mózg, są łącznie 3 warstwy. Co do kory przedczołowej to bullshit, nie różni się niczym od męskiej. Kora zmniejsza się tylko wtedy kiedy nie jest używana, ewentualnie jeśli istnieją jakieś choroby o których nie wiem ¯\_(ツ)_/¯

BlueAlien 
BlueAlien
AlienQueen

Wysłany: 2019-04-15, 17:17   

bezn, to jest Ynfluencer, tego się nie traktuje poważnie tylko "zgodnie z gadzim mózgiem z nienawiści eliminuje ze stada".

maat_ 
maat_

Wysłany: 2019-04-15, 22:35   

Husarz712, To samo chciałam napisać i juz nie muszę :hura:

Husarz712 
husarz

Wysłany: 2019-04-15, 23:00   

maat_, miałaś zajęcia o ludzkim mózgu? Wow, na agrokulturze idą we wszechstronność

Odpowiedz do tematu