Poprzedni temat «» Następny temat
Ulubione kanały tv
Autor Wiadomość
Pierdomenico 

Wysłany: 2016-09-19, 10:25   Ulubione kanały tv

Zastanawiałam się czy lepiej wrzucić to do filmów, czy do rozmów na luzie ale w końcu w tv nie tylko filmy, więc chyba tu bardziej pasuje. Oglądacie tv? Co najchętniej? Przez kilka lat byłam wielkim wrogiem tv i nie mogłam znieść tego chaosu, który robią reklamy (teraz często też wyłączam dźwięk na nie). Nie chcieliśmy mieć żadnych programów u siebie i tak też było, jednak jak pojawił się telewizor to i myśl, że a to mecz by się obejrzało, a to coś tam innego i warto jednak mieć jakieś ;) No i tak właściwie można powiedzieć, że tylko na kilku kanałach jest coś wartego uwagi.

Kiedyś za dzieciaka uwielbiałam Cartoon Network, miałam jeszcze anglojęzyczny i chyba dzięki niemu szybko opanowałam język. Potem był jeszcze Fox Kids, Polonia 1 i bodajże RTL7. Teraz jest Top Kids na którym puszczają takie stare bajki ale niestety dosyć mały wybór, bo w kółko te same.

Teraz głównie zależy mi na filmach - żeby jak najwięcej mniej znanych tytułów było i względnie jak najmniej reklam. Dlatego pasuje mi alekino, cały film bez reklam to ewenement w dzisiejszych czasach. Fajny jest cinemax i cinemax 2 ale niestety nie mam go teraz w pakiecie, tak samo jak 13 ulicę. To chyba mój ulubiony kanał spośród wszystkich, non stop kryminały.

Kiedyś oglądałam National Geographic, Discovery i Animal Planete ale teraz lecą tam głównie jakieś badziewia. Nie ma już takiej czystej nauki jak na początku, bo pewnie myślą, że zostałoby to uznane za nudne ;) Z National Geographic zostały mi tylko Katastrofy w przestworzach i czasem losowo jakieś programy.

Dobija mnie Polsat, który puszcza ciągle na jedno kopyto - same tak komercyjne gnioty, że omijam szerokim łukiem, do tego reklamy tak długie, że zapomina się co leciało. Na 1 i 2 w sumie bardzo rzadko zdarza się ciekawy film, a ja już to o 1 w nocy ;/

Fajne bajki i filmy lecą na Puls 2, Stopklatka i FilmBox. Czasem na TLC albo TVN Style zdarzają się dokumenty o ludziach, ich dziwnych hobby, obsesjach, ogromnej otyłości itp. czasami lubiłam obejrzeć coś takiego :haha:

Wśród gości na kolacji jest fotograf. Gospodyni mówi:
- Robi Pan świetne zdjęcia! Musi mieć Pan drogi aparat!
Gość odchrząknął tylko. Wychodząc rzekł całując Gospodynie w rękę:
- Wybornie Pani gotuje! Musi mieć Pani drogie garnki!

ChaserJohnDoe 
ChaserJohnDoe

Wysłany: 2016-09-19, 12:47   

Ja włączam tv tylko gdy sprzątam, a kanał ustanawiam na VH1. Czasem na Fakty.

Cascabel 

Wysłany: 2016-09-19, 13:02   

Jeżeli chodzi o kanały:
Zgadzam się co do Ale kino. Poza tym często lecą naprawdę fajne filmy :) Poza tym z filmowych, powiem że jestem zachwycona programami Canal + - sporo filmów po francusku, można wyłączyć lektora i oglądać z napisami. Lubię też w miarę HBO, ale jak na mój gust - aż za często powtarzają filmy. Niestety, HBO i Canal + mam tylko w domu.
We Wro jestem uzależniona od dwóch kanałów - Romance TV (kiedy się uczę, lecą jakieś niemieckie romansidła, czasem naprawdę fajny film się trafi) i DOMO - czyli program o urządzaniu wnętrz.
Śledzę kilka audycji na kanałach TVN-u. (DOROTKA! Tak, znowu metamorfozy wnętrz :) ).
- Kot to najlepszy pogromca problemów. Wystarczy przytulić, a on wymruczy smutki daleko precz! I wydrapie, i, "hhhh" powie, aż wszystkie uciekną sromotnie jak pokonane widmomyszy. Koty to prawdziwi bohaterowie, mówię ci!
Widmokot Nefer

Pierdomenico 

Wysłany: 2016-09-19, 13:07   

Cascabel, właśnie ostatnio trafiłam na to Romance TV a wcześniej tego nigdy nie widziałam :D oblukam co tam ciekawego. Miałam kiedyś HBO, darmowy okres był promocyjny ale tak jak piszesz - ciągłe powtórki i w sumie nic ciekawego, może przez ten cały czas widziałam 3 fajne filmy.

Na TVN oglądam Master Chefa i Gesslerową, Jest jeszcze TVN Fabuła, czasem zdarzają się fajne filmy jak ktoś przeoczył te co były na TVNie, bo ciągle maglują w kółko te same.

Universal Channel - sporo seriali, za dużo jak dla mnie ale bywają fajne filmy.

Paramount Channel - tutaj już lepiej z filmami.

Cascabel 

Wysłany: 2016-09-19, 13:46   

Pierdomenico, byłam zaskoczenie że jest tyle spoko niemieckich komedii... bardzo zaskoczona.
Przypomniałam sobie! Fox. Nie ważne, że powtórki, ale House'a, Bones, czy Archiwum X mogę oglądać w nieskończoność xD Ale to też tylko w domu...
Master Chefa też oglądam. Szczególnie junior był przeuroczy...
Chętnie też oglądam Twoja twarz brzmi znajomo - chyba jedyny program Polsatu.
- Kot to najlepszy pogromca problemów. Wystarczy przytulić, a on wymruczy smutki daleko precz! I wydrapie, i, "hhhh" powie, aż wszystkie uciekną sromotnie jak pokonane widmomyszy. Koty to prawdziwi bohaterowie, mówię ci!
Widmokot Nefer

Pierdomenico 

Wysłany: 2016-09-19, 13:53   

Cascabel, widziałam kilka odcinków Twoja twarz, można się uśmiać na niektórych występoach a niektórzy naprawdę podobni :D

[ Dodano: 2016-09-19, 14:54 ]
tylko denerwujące jest ich ględzenie, przewijam tylko na piosenki.

maat_ 
maat_

Wysłany: 2016-09-19, 15:59   

Uwielbiałam National Geographic, Discovery i Animal Planete ale potem weszły te durne rankingi typu 10 najgroźniejszych, największych albo aligator kontra rekin żadnej nauki i opowieści o ich życiu tylko takie hasłowe jak nagłówki gazet. Uwielbiam Krystynę Czubówną! Jej:
https://www.youtube.com/watch?v=cC6JPBmWz-M

Jest po prostu marka samą w sobie. Świetnie czytała programy o zwierzakach!

Cascabel 

Wysłany: 2016-09-19, 16:23   

Pierdomenico, Ja w trakcie ględzenia z reguły puszczałam sobie oryginały, by sobie przypomnieć. A faktycznie - program ten to genialna lekcja muzyki xD
Widmokot Nefer

Adrian1234 

Wysłany: 2016-09-19, 18:56   

Dawniej dużo telewizji oglądałem: filmy, seriale, seriale animowane, popularnonaukowe oraz muzyka na stacjach muzycznych ale niestety z czasem poziom zaczął gwałtownie się obniżać. Seriali obecnie nie oglądam a kiedyś robiłem sobie listę i dziennie potrafiłem po dwa oglądać. Filmów też mało ciekawych leci do tego reklam za dużo, pamiętam jak kiedyś w TVN leciał pierwszy Harry Potter i pomyślałem, że sobie obejrzę a tu taki system stosowali: 10 minut filmu, 10 minut reklam i tak aż do końca. nie wiem co za idiota to wymyślił bo przecież poprzez wk*rwianie potencjalnych klientów na pewno sprzedaż produktów nie wzrośnie. Jeśli chodzi o seriale animowane to niestety te nowe są dużo gorsze od dawniejszych ale czasem do śniadania włączę sobie Boomerang jeśli akurat dają te dobre dawniejsze. Co do popularnonaukowych to jak zauważyliście bardzo pozmieniały się te kanały i obecnie takie discovery zaśmiecone są jakimiś durnymi programami o łowieniu ryb, super aukcjach, o tirowcach itp i nawet na tak kiedyś lubianym przeze mnie discovery Science trudno coś fajnego znaleźć a nawet jak leci coś dobrego to zwykle jest to setna powtórka czegoś. W temacie stacji muzycznych również od razu widać jak obniżył się poziom muzyczny: dawniej miałem tylko vivę Polską ale zawsze było co oglądać: zróżnicowana muzyka z różnych gatunków w typowych mixach oraz sporo programów tematycznych dotyczących konkretnych gatunków, za to teraz mam chyba z 15 kanałów a nie ma na co włączyć bo w zasadzie wszędzie leci to samo czyli jakiś mega komercyjny syf, do tego na niektórych nawalili jakiś dupnych programów, czasami do śniadania zdarza mi się włączyć MTV Rock ale szybko przełączam: to jedyna stacja jaka posiadam, która w teorii siedzi w klimatach metal, rock, alternatywa ale niestety tego ostatniego jest zdecydowanie najwięcej i po kilku minutach takiego bezpłciowego grania mam dość. Dzisiejsze stacje muzyczne bardziej kojarzą się z czymś czym można ludzi torturować niż miłym sposobem spędzania czasu. Ogólnie to momenty w których mam włączony telewizor zwykle są związane z tym, że właśnie sobie coś na DVD oglądam.

Odpowiedz do tematu