Poprzedni temat «» Następny temat
List do Mikołaja
Autor Wiadomość
Pierdomenico 

Wysłany: 2016-11-29, 22:14   List do Mikołaja

Ugadaliśmy się z Laponią, że wszystkie listy tutaj zamieszczone polecą prosto do Św. Mikołaja ;) Więc możecie prosić o co tylko zapragniecie, nowe Ferrari, dom z widokiem na morze albo nowe skarpety :) Innymi słowy, co byście chcieli dostać na te Święta? Czy przykładacie do tego uwagę? Albo czego pragnęliście jako dzieci i czy to się spełniło?

Wśród gości na kolacji jest fotograf. Gospodyni mówi:
- Robi Pan świetne zdjęcia! Musi mieć Pan drogi aparat!
Gość odchrząknął tylko. Wychodząc rzekł całując Gospodynie w rękę:
- Wybornie Pani gotuje! Musi mieć Pani drogie garnki!

KotMaAleAlaMaKota
[Usunięty]

Wysłany: 2016-11-29, 22:50   

Jak byłam mała to zawsze pisałam listy do Mikołaja :D Kiedyś w takim zabawkowym sklepie upatrzyłam sobie wielkiego psa i zawsze jak tamtędy z mamą przechodziłam to wchodziłam do tego sklepu zobaczyć czy pies jeszcze tam jest i go pogłaskać. Któregoś dnia weszłam, a psa już nie było :(
Za kilka dni była wigilia, a pies znalazł się pod choinką. Byłam najszczęśliwszym dzieckiem na świecie. Psa miałabym do dziś, ale podczas jednej z przeprowadzek mój mąż go nie zabrał i przepadł.
W tym roku chcę dostać wielki kubek, jakiś fajny kolorowy, ostatnio mi się z myszką Minnie upodobał :]

Cascabel 

Wysłany: 2016-11-29, 23:22   

A ja co roku piszę list :) Nawet tego ode mnie wymagają... Już dawno wędruje po rodzinie xD
- Kot to najlepszy pogromca problemów. Wystarczy przytulić, a on wymruczy smutki daleko precz! I wydrapie, i, "hhhh" powie, aż wszystkie uciekną sromotnie jak pokonane widmomyszy. Koty to prawdziwi bohaterowie, mówię ci!
Widmokot Nefer

maat_ 
maat_

Wysłany: 2016-12-07, 18:27   

A mnie marzą się magiczne słuchawki. Takie by można było podłączyć je do kompa i aby nimi leciał dzwiek z jednego filmu a na głośnikach od laptopa szła druga ścieżka dzwiękowa

Husarz712 
husarz

Wysłany: 2016-12-07, 20:19   

Mi się marzy prywatna wyspa na tropikach w z willą w której byłby betonowy schron pod ziemią bo jak widzę drewniane amerykańskie domy latające na wietrze podczas burzy to aż się zastanawiam jaki jest sens budowania tego cholerstwa żeby stało kilka lat. Wyspa taka trochę większa niż sterta piasku z wydmą oczywiście, najlepiej żeby miała jakieś wzgórze i dolinę w której można sadzić różne roślinki i wyprowadzać pieski albo nawet kucyki na długie spacery :D Co wieczór ognisko na plaży a co dzień surfowanie tak po wodzie jak i internecie :D To kiedy dostanę papiery z aktem własności Mikołaju? :D

werniks 
Lama Roku

Wysłany: 2016-12-07, 20:29   

Zdać semestr.

[ Dodano: 2016-12-07, 20:33 ]
Nie mam zbyt dużych wymagań chyba?

maat_ 
maat_

Wysłany: 2016-12-07, 20:46   

werniks, Oj czasem to największe marzenie w życiu :D

Pierdomenico 

Wysłany: 2016-12-07, 23:35   

Husarz712, z aktami notarialnymi trochę zleci ale powinien się wyrobić do Świąt :haha: w sumie mogłabym prosić o to samo :D I jeszcze żeby był basen, koniecznie basen od strony morza, aby czasem wieczorem się kąpać, sącząc drinka i patrzeć na wodę w oddali :D A rano czytać sobie książki, sterty książek z ogromnej biblioteczki domowej. Nie musiałaby to być prywatna wyspa, ot małe miasto nadmorskie, gdzieś w tropikach lub Irlandii (!) :D

maat_, ale po co? Nie łatwiej sobie włączyć na słuchawkach dźwięk z jakiegoś innego urządzenia?

[ Dodano: 2016-12-11, 16:45 ]
A kiedyś jednym z moich wielkich marzeń było posiadanie rodzinki takich misiaczków lub innych zwierzaków, które produkowano w Niemczech :haha: Coś w tym stylu, takie koszmarki i często miały domki, meble i inne takie. Niestety nigdy się nie spełniło, a w wyobraźni już się nimi bawiłam :(

Chyba bym padła na zawał na miejscu, gdybym dostała taki domek wtedy :D

Cascabel 

Wysłany: 2016-12-12, 18:08   

Pierdomenico, Kojarzy mi się z jakąś bajką... myszorki?
- Kot to najlepszy pogromca problemów. Wystarczy przytulić, a on wymruczy smutki daleko precz! I wydrapie, i, "hhhh" powie, aż wszystkie uciekną sromotnie jak pokonane widmomyszy. Koty to prawdziwi bohaterowie, mówię ci!
Widmokot Nefer

Pierdomenico 

Wysłany: 2016-12-12, 18:15   

Cascabel, nie pamiętam nazwy ale była taka bajka w latach 90-tych z bardzo podobnymi miśkami, przenosili się do jakiejś krainy w każdym odcinku, bardzo ją lubiłam

Cascabel 

Wysłany: 2016-12-12, 19:28   

Pierdomenico, Troskliwe misie xD
Widmokot Nefer

Pierdomenico 

Wysłany: 2016-12-12, 19:29   

Cascabel, nniiieee :D to coś innego było :)

Kasia111624 
Kasia111624

Wysłany: 2016-12-26, 01:28   

Trochę już późno na to co prawda, lecz cóż to dla świętego ;) - otóż prosiłabym o anime o skokach narciarskich. Mając tak niezwykłego zawodnika, znanego nawet tym, którzy niespecjalnie się tą dyscypliną interesują, czyli Noriakiego Kasai, mogliby wpaść na to już dawno.

maat_ 
maat_

Wysłany: 2016-12-26, 08:53   

Kasia111624, A ja naiwna przez chwilę myslałam, ze powiesz o Małyszu :D Ale przypomniało mi się i miałam rację :D

Odpowiedz do tematu