Poprzedni temat «» Następny temat
Ja to nazywam "Piosenką-wirusem"
Autor Wiadomość
Sasame 

Wysłany: 2015-11-20, 18:55   Ja to nazywam "Piosenką-wirusem"

Zdarzyło wam się, że przypadkiem usłyszeliście jakąś piosenkę, może otworzyliście link, który ktoś wam przesłał, a teraz, mimo iż bardzo byście chcieli, nie potraficie przestać tego nucić? Może tylko ja tak mam? Jeśli ktoś ma taką piosenkę, chętnie się przyjrzę. Oto moja:

Słyszałam gdzieś, że ta piosenka jest powiązana z jakimś amerykańskim serialem... Pretty Little Liars. Ogólnie mam dość negatywny stosunek do amerykańskich seriali, powodem jest ich przytłaczająca kliszowość i głupota. Ponoć ten jest na podstawie jakiejś książki... Jeśli ktoś widział, bardzo prosiłabym o informację, czy warto tracić czas.

Pierdomenico 

Wysłany: 2015-11-20, 22:06   

Dokładnie czasem tak jest, ja tak miałam z Indilą najpierw Derniere Danse, a potem Ego. Słuchałam tego albumu non stop i często sobie nuciłam. Tak teraz ciężko mi sobie przypomnieć inne tytuły ale wiem, że na pewno coś tam było i co jakiś czas się pojawia. Na pewno na długo mi w głowie została melodia Martina Garrixa Animals. O i jeszcze Lindsey Stirling:

I coś takiego:

To taka skrócona wersja[/youtube]

Wśród gości na kolacji jest fotograf. Gospodyni mówi:
- Robi Pan świetne zdjęcia! Musi mieć Pan drogi aparat!
Gość odchrząknął tylko. Wychodząc rzekł całując Gospodynie w rękę:
- Wybornie Pani gotuje! Musi mieć Pani drogie garnki!

Sasame 

Wysłany: 2015-11-20, 23:17   

Pierdomenico napisał/a:
Dokładnie czasem tak jest, ja tak miałam z Indilą najpierw Derniere Danse, a potem Ego. Słuchałam tego albumu non stop i często sobie nuciłam. Tak teraz ciężko mi sobie przypomnieć inne tytuły ale wiem, że na pewno coś tam było i co jakiś czas się pojawia. Na pewno na długo mi w głowie została melodia Martina Garrixa Animals. O i jeszcze Lindsey Stirling

Moja typowo sceptyczna natura, w 2 sekundy po włączeniu video, podpowiada mi, że pewnie skrzypce nagrała wcześniej, a teraz udaje. Ale... Uświadomiłaś mi tą pierwszą piosenką zwłaszcza, dość trywialną rzecz, o której niby wiem, a zapominam - elementem "wirusowej" piosenki jest... powtarzalność pewnych sekwencji, zwłaszcza dźwięku. ;)

Moris299

Wysłany: 2015-11-21, 13:03   

Secrets bardzo fajne, moim zdaniem ta piosenka się też tu nadaje:

[ Dodano: 2015-11-21, 13:04 ]
Crystalize zresztą też jest genialne

Pierdomenico 

Wysłany: 2015-11-23, 12:23   

Sasame napisał/a:
Pierdomenico napisał/a:
Dokładnie czasem tak jest, ja tak miałam z Indilą najpierw Derniere Danse, a potem Ego. Słuchałam tego albumu non stop i często sobie nuciłam. Tak teraz ciężko mi sobie przypomnieć inne tytuły ale wiem, że na pewno coś tam było i co jakiś czas się pojawia. Na pewno na długo mi w głowie została melodia Martina Garrixa Animals. O i jeszcze Lindsey Stirling

Moja typowo sceptyczna natura, w 2 sekundy po włączeniu video, podpowiada mi, że pewnie skrzypce nagrała wcześniej, a teraz udaje. Ale... Uświadomiłaś mi tą pierwszą piosenką zwłaszcza, dość trywialną rzecz, o której niby wiem, a zapominam - elementem "wirusowej" piosenki jest... powtarzalność pewnych sekwencji, zwłaszcza dźwięku. ;)

Jak sobie przemyślę, które piosenki wpadały mi tak w ucho to dokładnie tak jest - im bardziej powtarzalne, tym częściej zapada w pamięci i nie wychodzi. Kiedyś miałam też fazę na Du Hast Rammsteina, gdzie ten sam motyw jest w kółko wałkowany i wiele było innych takich

Wśród gości na kolacji jest fotograf. Gospodyni mówi:
- Robi Pan świetne zdjęcia! Musi mieć Pan drogi aparat!
Gość odchrząknął tylko. Wychodząc rzekł całując Gospodynie w rękę:
- Wybornie Pani gotuje! Musi mieć Pani drogie garnki!

BlueAlien 
BlueAlien
AlienQueen

Wysłany: 2016-11-30, 00:07   

Najczęściej to muzyka z reklam :D

Odpowiedz do tematu