Informator |
Autor |
Wiadomość |
bezn
Duch, który przeczy
|
Wysłany: 2021-04-12, 19:57
|
|
|
vetulae, to wiele wyjaśnia! |
|
|
|
|
|
maat_
maat_
|
Wysłany: 2021-04-13, 06:35
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vetulae
vetulae
|
Wysłany: 2021-04-13, 09:02
|
|
|
Ale ja czytając popularnonaukowe artykuły (na naukowe się nie szarpię za głupia jestem) z zakresu fizyki, mechaniki kwantowej dochodzę do wniosku, że zatoczyliśmy swoiste koło i wróciliśmy do magicznego pojmowania świata. Świat kwantowy jest magiczny zupełnie nie podlegający regułom "naszego" świata. |
|
|
|
|
|
Cascabel
|
Wysłany: 2021-04-13, 09:53
|
|
|
vetulae, Czyli fizyka wyparła magię, a w tym momencie "wymknął" jej się mały skrawek, nie mieszczący się do obecnie istniejących ram. Trzeba znaleźć nową |
|
_________________ - Kot to najlepszy pogromca problemów. Wystarczy przytulić, a on wymruczy smutki daleko precz! I wydrapie, i, "hhhh" powie, aż wszystkie uciekną sromotnie jak pokonane widmomyszy. Koty to prawdziwi bohaterowie, mówię ci!
Widmokot Nefer |
|
|
|
|
vetulae
vetulae
|
Wysłany: 2021-04-13, 10:17
|
|
|
Cascabel, tak i znaleźli nową. Wszystko skleili teorią strun, wieloma odmianami teorii strun a w końcu m - teorią, gdzie m jest skrótem od mistycyzm lub matka. Czyli sami naukowcy przyznają ze połączyli to w mistyczną teorię lub teorię matkę. Dla mnie to oni są szamanami nowej magi, nie rozumiem tego ale wierzę, że oni rozumieją. Tzn. jak czytam to myślę, że rozumiem co tłumaczą, a potem zamykam i za godzinę znowu nic nie rozumiem. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
|