Poprzedni temat «» Następny temat
Gdzie byliśmy?
Autor Wiadomość
maat_ 
maat_

Wysłany: 2015-10-22, 20:22   

Naprawdę? Ale numer:-) A z wycieczką czy na własną rękę? my pojechaliśmy sami, było świetnie. Trochę nas trzymali na lotnisku w Siem Reap, wynajęliśmy sobie na 10 dni Tuk Tuk'a - taką rikszę z motorem. I tak sobie jeździliśmy, Niesamowite wrażenie to jak idziesz dżunglą a ona milknie tak 10 m przed i za tobą. I wiesz, że te wszystkie stworzenia zastanawiają się czy dadzą rade cię upolować i zeżreć. Strachu najedliśmy się w Angkor Wat wylazł pawian i zaczął popisywać się przed samicami. Miałam pełne gacie, w życiu tak się nie bałam! To bydle w TV jest dużo mniejsze i nie widać tak tych 5 cm kłów! Zamarliśmy a ten skakał, rzucał kamieniami i "syczał" i "warczał" na nas. Żadnych innych ludzi w pobliżu. W końcu sobie polazł, a mi nogi się ugięły. Nie było dużo robactwa co mnie bardzo pozytywnie zaskoczyło, bo okropnie się brzydzę

watchyouback 

Wysłany: 2015-10-22, 20:22   

maat_, impala1967, Do szczyrku to ja na rowerze jeżdżę, w sumie to przez Szczyrk bo trasa docelowa to Biały Krzyż lub Wisła jeżeli czuję się na siłach.

impala1967
[Usunięty]

Wysłany: 2015-10-22, 20:26   

maat_, Na własną rękę, ale znajomi byli rok wcześniej i uświadomili nas co i jak, gdzie nocleg, gdzie przewodnik, ile trzeba dać w łapę i czego nie jeść :D

watchyouback, to się widzimy w grudniu~~ :D

maat_ 
maat_

Wysłany: 2015-10-22, 20:27   

watchyouback, ale masz fajnie, a ja muszę przez całą Polskę :-( Mieszkam koło Gdańska

PS Przepraszam Was, że tak chaotycznie piszę, ale gorączka mnie męczy. I są to szczyty moich możliwości.

[ Dodano: 2015-10-22, 20:34 ]
impala1967 to super! Nam polecali Laos, ale nie zdążyliśmy, a teraz to nierealne. Z kuchni zniszczył mnie kurczak z czerwonym pieprzem! A prosiłam mało pikantny! Mieliśmy fajny malutki pensjonat i fajnego kierowce tuk tuka pokazywał nam ciekawostki jak szkoła na wolnym powietrzu, tradycyjne wioski. Na prawdę super kraj.

watchyouback 

Wysłany: 2015-10-22, 21:16   

impala1967, z przyjemnością :D

Pierdomenico 

Wysłany: 2015-10-23, 11:09   

maat_, to jesteśmy sąsiadkami! :love:

W Polsce byłam w Szczecinie, Szczecinku, Toruniu, 3miasto to wiadomo, Łeba, Bydgoszcz, Koszalin, Lipka, Wawa, Malbork, mieszkałam przez rok w Kielcach. Były też różne mniejsze miasta i wsie Trzęsacz, Sobków, Końskie i cała masa innych, które mi nie przychodzą do głowy teraz. Ogólnie to bardziej południe i centrum Polski trochę zwiedziłam, natomiast południa po za Świętokrzyskim wcale.

W Belgii byłam pierdylion razy Bruksela, Antwerpia, Liege, Brugia jest piękna, przypomina Gdańsk miejscami :D I ten średniowieczny klimat.

W Irlandii to Dublin, Howth, byłam jeszcze w jakichś wioskach i wybaczyć sobie nie mogę, że zapomniałam jak się zwały :( Jednak mieszkać sobie w takiej wiosce tam, to byłoby marzenie :love:

Wśród gości na kolacji jest fotograf. Gospodyni mówi:
- Robi Pan świetne zdjęcia! Musi mieć Pan drogi aparat!
Gość odchrząknął tylko. Wychodząc rzekł całując Gospodynie w rękę:
- Wybornie Pani gotuje! Musi mieć Pani drogie garnki!

Adrian1234 

Wysłany: 2015-10-23, 13:12   

Ja w sumie nie mam o czym opowiadać dużo opowiadać. Nigdy nie byłem za granicą a z Polski to byłem w Gdańsku (nie odwiedziłem Pierdomenico bo prawdopodobnie wtedy jej jeszcze na świecie nie było a ja miałem może z 4 lata), w Tarnobrzegu (moja babcia tam mieszka, nie było mnie tam 20 lat), poza tym mniejsze miejscowości nadmorskie: Mrzeżyno, Niechorze, Pobierowo. Z trochę większych Trzebiatów, Miastko, Borne Sulinowo, z jeszcze większych Kołobrzeg, Poznań i niedawno Warszawa.

Pierdomenico 

Wysłany: 2015-10-23, 13:19   

Adrian1234, ale teraz już jestem i kiedyś trzeba się odwiedzić :D hehe

maat_ 
maat_

Wysłany: 2015-10-23, 14:49   

Bardzo lubię Ostródę, poza festiwalem. Mają świetne jezioro z wyciągiem do śmigania na nartach wodnych. Lubię zwierzaki, więc podobało mi się karmienie z ręki łabędzi.

[ Dodano: 2015-10-23, 14:54 ]
Z malutkich wioseczek to uwielbiam Jerzwałd na Warmii. Mają piękny Park Narodowy (albo krajobrazowy nie rozróżniam), wspaniałe jeziora małe, duże, średnie jak kto woli. Jeziora są bardzo czyste, więc świetne do nurkowania. Osobiście tylko raz próbowałam, ale po wciśnięciu się w to ciasne wdzianko miałam atak paniki. Do tego nie umiem oddychać przez usta, wiem że to głupio brzmi, ale tak jest. Dla mnie katar to koszmar. Straszne doświadczenie. Mam klaustrofobię (popłakałam się zaraz po wejściu do piramidy w Egipcie a to było marzenie mojego życia by się tam znaleźć. Wielkie rozczarowanie) Są tam wielkie kolonie kormoranów nawet do kilkuset par. Doradzam zabranie gumowanej pałatki. Te ptaki w stresie (a widok człowieka to stres) robią kupy na potęgę, do tego mają bardzo żrący ten kał. Poszłam w zwykłej kurtce po wypranie zostały odbarwione plamy

Lubię pływać kajakiem, chociaż kiepsko kieruję i raczej robię za napęd. Idealne według mnie rzeki do spływów to Wda i Brda. Pełno przytani, mini plaż i piękne widoki.

[ Dodano: 2015-10-23, 14:59 ]
Drugie malutkie cudo to Ocypel. Całe dzieciństwo jeździłam do Cioci, która mieszkała w 130letniej chacie z bali. Genialny klimat. Do tego gęsi, kaczki, kury, dwa konie i rzecz która mnie fascynowała czyli indory. Ładne jezioro. Lubię taki klimat: dwa sklepiki, które ciągle czuć lekką komuną. Wszyscy się znają

[ Dodano: 2015-10-26, 21:57 ]
Byłam na najbardziej idiotycznym wyjeździe weekendowym w całym moim dorosłym życiu! A to jest nie lada wyczyn! Otóż mieszkając 45km od Gdańska w przypływie rozpaczy i tego, że siedzenia w domu mam już do "porzygu" wyciągnęłam rodzinę do uwaga... GDAŃSKA, wiem głupota, ale już po prostu nie mogłam wytrzymać. Byłam tak zdesperowana, że nawet weekend na działce 100m od domu był dla mnie opcją wartą rozważenia. Pokarmiliśmy w Sopocie przy molo łabędzie, poszliśmy na basen, Mysz zachwycona. Chyba złapałam drugi oddech

asandi 

Wysłany: 2015-11-06, 07:55   

We francji byliśmy :)

maat_ 
maat_

Wysłany: 2015-11-25, 21:20   

Grecja Zakyntos
http://pokazywarka.pl/9585rv/

Izrael
A to Żydowski cmentarz w Jerozolimie koło Ogrójca http://pokazywarka.pl/bwoogx/

Kasia111624 
Kasia111624

Wysłany: 2015-11-25, 22:19   

Bardzo żałuję, ale nigdy nie miałam okazji być za granicą :( .
Byłam w: Kielcach, Toruniu, Olsztynie, Lublinie, Rzeszowie, Jastarni, Helu, Kołobrzegu, Ustroniu Morskim, Zakopanem, Częstochowie, Tarnowskich Górach, Szczawnicy, Karpaczu, Garwolinie, Skierniewicach, Drohiczynie.
Chciałabym bardzo odwiedzić Wrocław, przymierzam się od kilku lat, ale ciągle coś stoi na przeszkodzie...

Lokietek 

Wysłany: 2015-11-28, 21:09   

Ruskie, Litwa, Norwegia, cała północna część Polski, tyle.

Norwegia Stavanger:

maat_ 
maat_

Wysłany: 2015-11-29, 19:08   

Tajlandia, Bangkok - kraj o największym odsetku osób transseksualnych i transwestytów. W Bangkoku znajduje się teatr, w którym występują tylko i wyłącznie takie osoby. Poniżej zdjęcia, te piękne kobiety to mężczyźni po pełnej operacji zmiany płci (o1.2005)
http://pokazywarka.pl/tktocg/
http://pokazywarka.pl/vwozej/

[ Dodano: 2015-11-29, 19:16 ]
Bangkok, rejs po największej rzece regionu Menam, na "wysepce" kilkanaście metrów od nas wygrzewa się waran, bydle z ogonem miało ponad 1.6m

http://pokazywarka.pl/enbjdc/

Pierdomenico 

Wysłany: 2015-11-30, 11:22   

maat_ hehe od razu przypomniała mi się przemowa czytana z kartki przez Alana w KacVegas w Bangkoku (przy okazji te tłumaczenia) O taaak! Tam też bym chciała pojechać oraz do Hong Kongu, tam szczególnie! To niesamowite, maksymalnie pozastawiane i przeludnione miasto, tak skrajnie różne od tego co mamy tutaj na codzień. I w dodatku te nowoczesne budynki mocno kontrastują ze starymi oraz ogromnymi zbiorowiskami wzniesień i lasów co dodaje niesamowitego klimatu. Ogólnie wiele miejsc w Azji chciałabym pozwiedzać, więc tutaj lista byłaby długa...

Kasia111624 
Kasia111624

Wysłany: 2015-11-30, 14:47   

Umknęły mi jeszcze Bydgoszcz i Koronowo, które odwiedziłam z klasą na obozie integracyjnym na początku liceum.
Byłam też w maleńkiej podgarwolińskiej wsi u kumpeli z netu, tego miejsca nie ma nawet na mapach Google ;}

Laviol 
Laviol

Wysłany: 2015-12-04, 18:45   

Tykocin.
Małe miasteczko niedaleko Białegostoku. Ciekawy, barokowy kościół, obok niego dawny, zabytkowy dom dla weteranów wojennych - obecnie hotel, którego restauracja grała w "U Pana Boga za piecem" itd. Kto oglądał to wie gdzie Bocian chadzał się napić ;) Częściowo odbudowany zamek. Tykocin szykowany był na przeniesienie stolicy z Krakowa.
Żyli tu niegdyś obywatele 3 kultur: polskiej, prawosławnej i żydowskiej. Do dziś zachowała się bóżnica. Niezła knajpka żydowska. Zadziwiająco duży rynek co starałam się pokazać na fotce http://forum-demotywatory...p?p=22865#22865
Dobre miejsce na wypad do Białegostoku i Choroszczy, w której znajduje się pałacyk Branickich, a w nim Muzeum Wnętrz Pałacowych. http://www.muzeum.bialyst...roszczy,59.html
Pałacyk jest ciekawie zlokalizowany, bo otoczony wodą. Zachował się barokowy układ parku.
Jeśli ktoś szuka pomysłu na weekend czy małego przystanku w czasie wakacji to polecam.

maat_ 
maat_

Wysłany: 2016-03-29, 15:05   

Byłam w Tleniu! Świetne miejsce, Bory Tucholskie, piękne jezioro, już teraz widziałam mnóstwo żurawi i to całkiem z bliska! Do pary udało nam się podejść w trzy osoby na jakieś 10m! W Tleniu jest niesamowity regionalny browar! http://www.przystanektlen.pl/site/4/browar.html Jest piękna rzeka Wda, jestem miłośniczką spływów, więc wrócę tam w sezonie

werniks 
Lama Roku

Wysłany: 2016-03-29, 15:27   

Ja czekam, aż Dawidiusz się wpisze. :p

maat_ 
maat_

Wysłany: 2016-03-29, 15:39   

werniks, Właśnie dlatego by nie wypaść tak na maksa blado wpisałam się szybciutko przed nim :D Taki ze mnie przebieglak!

Odpowiedz do tematu