Poprzedni temat «» Następny temat
Jakie filmy powstają stanowczo zbyt rzadko?
Autor Wiadomość
Pierdomenico 

Wysłany: 2015-09-26, 11:32   Jakie filmy powstają stanowczo zbyt rzadko?

Jeżeli lubicie oglądać filmy, to na pewno macie swoje ulubione gatunki, typy i motywy ale szybko może się okazać, że w pewnym momencie już brakuje tego "czegoś", szczególnie w kinie współczesnym. Na co przestali zwracać uwagę reżyserzy? Może jest jakaś konkretna tematyka o której chętnie byście pooglądali sobie filmy?

Mnie denerwuje ostatnia totalna komercja, czasem te nowe superprodukcje są tak denne, że nie da się ich obejrzeć nawet raz. I o ile od zawsze oglądałam sporo filmów, mniej popularnych, to jednak marzy mi się taka superprodukcja fantasy w stylu Władcy Pierścieni.

Brakuje mi też dobrych komedii, a dobra niekoniecznie oznacza bardzo ambitna, bo lubię też te całkiem głupie i zakręcone - np. Głupi i Głupszy ale oczywiście ten stary albo wyścig szczurów. Polskie komedie jak Poszukiwany, poszukiwana, czy Nie lubię poniedziałku, jak i wiele innych, też są genialne.

Więcej bym oglądała filmów z akcją na pokładzie samolotu, na morzu, oceanach i statkach, jednak nie wojennych!! Bardzo lubię też survivale i tego nigdy za wiele.

Irytuje mnie też, że nie powstają dobre produkcje o starożytnym Rzymie. Nadal jednym z moich ulubionych jest stary Quo Vadis, jeszcze z 1951 roku.

Kwestia jeszcze ekranizacji - Hrabia Monte Christo, brak dobrej i wiernej ekranizacji, Zbrodnia i kara - bardzo trudne zadanie ale myślę, że byłoby warto. No i kompletnie zaprzepaszczone Opowieści z Narnii, które powinni od nowa nakręcić i utrzymać tych samych aktorów, tak jak to było przy Harrym Potterze :D

Wśród gości na kolacji jest fotograf. Gospodyni mówi:
- Robi Pan świetne zdjęcia! Musi mieć Pan drogi aparat!
Gość odchrząknął tylko. Wychodząc rzekł całując Gospodynie w rękę:
- Wybornie Pani gotuje! Musi mieć Pani drogie garnki!

Moj_Kot_Lubi_Miauczec 
GG 54710888

Wysłany: 2015-09-26, 14:03   

Dobre filmy Sci-fi :)

Dawidiusz92
[Usunięty]

Wysłany: 2015-09-26, 14:04   

Mi brakuje filmów przygodowych, takich jak Piraci z Karaibów, wyspy, tropiki, podróże, tajemnica.

impala1967
[Usunięty]

Wysłany: 2015-09-26, 14:27   

Brakuje mi filmów o nastolatkach, gdzie nie ma wątku miłosnego. Jak "Struck by ligtning". Nie każdy poświęcił swoje lata w szkole średniej na gonienie za płcią przeciwną i chyba warto kilka takich historii opowiedzieć.

Poza tym chcę filmów, gdzie "ten zły" wygrywa, albo gdzie zakończenie jest otwarte. Dlatego w ogóle lubie kino japońskie, bo tam często każdy ma swoją historię, jest oportunistą, nie jest niewinny i jednowymiarowy, ale targają nim emocje, jest po prostu człowiekiem. Jak Leon Zawodowiec - niby płatny morderca, a jednak każdy chciał, by przeżył.

ChaserJohnDoe 
ChaserJohnDoe

Wysłany: 2015-09-27, 11:18   

Dobrych Horrorów, czyli takich gdzie przez większość seansu w widzach panuje strach, niepokój i uczucie zaszczucia. Dziś horrory to same latające flaki, pożerane penisy albo taki chory shit, który najlepiej wykasować z pamięci, co jest niestety niemożliwe.

ChodnikowyWilk 

Wysłany: 2015-09-27, 11:39   

^ Dokładnie, horrory mają duży potencjał, ale niestety bardzo często wychodzi z tego kiczowate gówno. Ale znowu bez przesady, znalazło by się kilka nowszych, niezłych filmów z tego gatunku, ale tylko niezłych i nic ponad to.

Dawidiusz92
[Usunięty]

Wysłany: 2015-09-27, 11:42   

ChodnikowyWilk, Kobieta w Czerni, stosunkowo nowy i niezły horror - moim zdaniem. Bez krwi i czuć... napięcie?

Jak dla mnie bardzo dobry horror, na początku trochę wkurza, że gra tam "Harry", ale idzie się przyzwyczaić.

ChodnikowyWilk 

Wysłany: 2015-09-27, 11:48   

Nie widziałem, ale jak będę miał okazję to obejrzę. No i faktycznie Radcliffe już do końca życia się będzie z Potterem kojarzył, tak jak Cyrwus z Rysiem z Klanu :D

ChaserJohnDoe 
ChaserJohnDoe

Wysłany: 2015-09-27, 12:03   

Ja widziałem. Takie 6/10 można dać.

Pierdomenico 

Wysłany: 2015-09-27, 15:42   

Też widziałam kobietę w czerni, szału nie robi ale jest klimatycznie. Dodatkowo scena w oknie, jak coś się rozdarło sprawił, że aż podskoczyłam ;) Choć horrorów oglądałam sporo, brakuje mi takich, które bardziej straszą atmosferą i napięciem.

Wśród gości na kolacji jest fotograf. Gospodyni mówi:
- Robi Pan świetne zdjęcia! Musi mieć Pan drogi aparat!
Gość odchrząknął tylko. Wychodząc rzekł całując Gospodynie w rękę:
- Wybornie Pani gotuje! Musi mieć Pani drogie garnki!

Dawidiusz92
[Usunięty]

Wysłany: 2015-09-27, 18:44   

Pierdomenico, no właśnie o tym mówię. Kobieta w Czerni, nie była bardzo przerażająca, ale miała kilka momentów, gdzie "podskoczyłem". Przyjemny dreszczyk. :D '

Napisałem, że robią za mało filmów typu Piraci z Karaibów, a dzisiaj się dowiaduję, że kręcą kolejną część. :D Premiera, podobno lipiec 2017. :D Kupa czasu. :D Idziemy wszyscy razem do kina na Piratów za półtorej roku? :D

asandi 

Wysłany: 2015-09-27, 18:56   

Opowieść Sinmarilion Tolkiena, czekam aż jackson to zrobi i tylko to muz ostało:) To działo się przed Władcą i Hobbite.

ChaserJohnDoe 
ChaserJohnDoe

Wysłany: 2015-09-27, 19:43   

A widział ktoś może Sinister 2? Warto? Czy jak to zwykle bywa, że kontynuacja to gówno. Pierwsza część była nawet dobra.

impala1967
[Usunięty]

Wysłany: 2015-09-27, 19:52   

Dawidiusz92, no ba, trzeba tylko wybrać miasto i kino :jupi:

Dawidiusz92
[Usunięty]

Wysłany: 2015-09-27, 19:57   

ChaserJohnDoe, ka widziałem tylko jedynkę, ale do takich rozmów ten temat będzie lepszy.
http://forum-demotywatory...topic.php?t=209

impala1967, no to jest nas dwoje. :D Zbieramy resztę. :D

ChodnikowyWilk 

Wysłany: 2015-09-27, 21:05   

Sinister 2 jak tylko wyjdzie w dobrej jakosci to sciagne i obejrze. jedynka byla calkiem dobra ale spaprana przez koszmarne zakonczenie.

btw. obejrzalem wlasnie kobiete w czerni no i szalu nie ma. Fabula lezy i kwiczy, znow idiotyczne zakonczenie jak dla mnie. Film ratowal jedynie dosc gesty klimat, i fakt ze dosc skutecznie mnie straszy.l

Ascara 

Wysłany: 2015-10-09, 20:29   

Pierdomenico napisał/a:
Zbrodnia i kara

Ta ekranizacja, która jest, nie jest taka zła, chociaż już dość stara, przydałoby się coś nowego.

Co do horrorów, ja zawsze wolałam te klimatyczne, z duchami. Jak byłam dzieciakiem moim ulubionym był "Statek widmo", po latach wydał mi się dość klimatyczny, ale wciąż spoko. Pamiętam, że duże wrażenie zrobiła na mnie "Czerwona róża" na podstawie powieści Kinga, ale już nawet nie pamiętam, o co tam chodziło, jakieś duchy w hotelu? Nie znalazłam go nigdy w sieci, może poszperam, bo od poprzedniej próby minęło parę lat.

Bardzo lubię komedie kryminalne - wszelkie "Chłopaki nie płaczą" itp. z polskich, czy też chociażby "Taxi", "Przyjaciel gangstera" itp. z zagranicznych. ;)
Ktoś dziś mnie opuścił w ten chmurny dzień słotny...
Kto? Nie wiem... Ktoś odszedł i jestem samotny...

~ L. Staff

werniks 
Lama Roku

Wysłany: 2015-10-09, 20:34   

Zbrodnia Ikara. :v

ChaserJohnDoe 
ChaserJohnDoe

Wysłany: 2015-10-09, 20:36   

O tą trzy odcinkową wersję ci chodziło?

Part 1
Part 2
Part 3

Ascara 

Wysłany: 2015-10-09, 20:40   

Chyba to było odcinkowe, tak. :D Czy to ta wersja, nie powiem - oglądałam to za dzieciaka, musiałabym obejrzeć całość, by skojarzyć.

[ Dodano: 2015-10-09, 21:40 ]
Jakkolwiek, dzięki wielkie!
Ktoś dziś mnie opuścił w ten chmurny dzień słotny...
Kto? Nie wiem... Ktoś odszedł i jestem samotny...

~ L. Staff

Odpowiedz do tematu