Demotywatory.pl - Forum
Nieoficjalne forum serwisu Demotywatory.pl stworzone przez użytkowników

Kuchnia, Styl życia, Dom - Polecanie produktów

werniks - 2018-09-17, 23:16
Temat postu: Polecanie produktów
Produkty żywnościowe, kosmetyki i inne. Nie ilość, a jakość. Co polecacie?
Anonymous - 2018-09-17, 23:36

dobra dawaj ten keczup co żeś miał wychwalić :P
Koziu - 2018-09-17, 23:52
Temat postu: Re: Polecanie produktów
werniks napisał/a:
Nie ilość, a jakość.


Jesteśmy Polakami :d wybór jest prosty

Anonymous - 2018-09-17, 23:54

Koziu, to co na promocji w biedrze? :D
Husarz712 - 2018-09-18, 00:10

Napój aloesowy Vitanella 42% zawartości aloesu, ale tylko 1.5 litrowe butle. .5 litrowe to przepłacanie o 1/3 ceny.
maat_ - 2018-09-18, 06:26

Jaki ketchup?
Kasia111624 - 2018-09-18, 07:39

Finlandia coconut :P
maat_ - 2018-09-18, 07:46

Kasia111624, Ale, ze to taki posmak tylko, czy bardziej jak malibu?
Kasia111624 - 2018-09-18, 07:50

maat_, posmak, ale fajna, dobrze wchodzi. 40zł / 0,7l
werniks - 2018-09-18, 09:16

maat_, później :P
maat_ - 2018-09-18, 14:36

Lubię ketchup pikantny pudliszki
Cascabel - 2018-09-18, 15:17

maat_, ja też. Ale mama woli ketchup curry, dostępny tylko w niemczech.
Więc mamy dwa w lodówce xD
Uwielbiam tartaletki i dźemy Bon Maman! Pomimo, że tanie nie są, to polecam z całego serca! Czasem można dorwać też fajne promocje w biedronce.
Te lidlowskie tartaletki są podobne, ale jednak ciut gorsze xD Dostępne w trakcie tygodnia francuskiego.
Polecam też... oliwę w spraju. Od czasu zakupu stałam się jej wielką fanką.

maat_ - 2018-09-18, 15:35

Cascabel, W sparyu?
singri - 2018-09-18, 15:48

maat_ napisał/a:
Cascabel, W sparyu?


Słyszałam o tym, chyba nawet widziałam. Butelka z psikadłem podobnym do tych, które są przy płynach do szyb. Nie mogę sobie wyobrazić praktycznego zastosowania tego wynalazku, może Cascabel mnie oświeci?

Cascabel - 2018-09-18, 16:59

maat_, singri, Mam obecnie dwa rodzaje. Jeden smakowy, drugi zwykły. Praktyczne zastosowania to:
- zwilżenie miski/blaszki odrobiną oliwy przed pieczeniem
- nałożenie naprawdę małej ilości oleju do smazenia - równomierne nałożenie!
- dodanie oliwy z oliwek do sałaty, albo spagetti, albo ravioli...
- posmarowanie grzanek przed smażeniem (zamiast kropki gdzieś na środku masz je zroszone delikatnie oliwą)
- zwilżenie oliwą pizzy w trakcie pieczenia
Ogólnie: daje równomierną, cieniutką warstwę.

singri - 2018-09-18, 19:37

Cóż, brzmi ciekawie, ale ja pozostanę wierna starym metodom, czyli papierowym ręcznikom. Może i traci się tę część oliwy, która wsiąkła w ręcznik, ale czy przy psikaniu nie ma niekotrolowanego rozrzutu?
Cascabel - 2018-09-19, 16:40

singri, cóż, mam w tym wprawę (praca z mgiełkami, lakierem itd...) więc nie, nie ma. A już na pewno dużo mniej stracisz. Poza tym zdradź sekret: jak ręcznik papierowy pozwoli ci nasączyć równomiernie chleb bardzo małą ilością oliwy?
singri - 2018-09-19, 18:21

Cascabel - nie nasączam chleba oliwą. Prowadzimy kuchnię raczej tradycyjną, wiejską i takich np. grzanek nie robimy. Prędzej smalec i skwarki :D

Dla każdego to, co lubi.

vetulae - 2018-09-20, 08:15

Moja siostra używa oliwy w sprayu, prowadzi zdrowa kuch nie i próbuje się bezskutecznie odchudzić od lat :bezradny:

singri, ja papierowych ręczników używam odwrotnie do odsączania nie nasączania, wszystko co smaże wykładam na ręcznik papierowy a on wchłania nadmiar tłuszczu z powierzchni, zostaje tylko to co zdążyło niestety wsiąknąć w jedzenie :bezradny:

maat_ - 2018-09-20, 08:20

vetulae napisał/a:
papierowych ręczników używam odwrotnie do odsączania

Tak samo robię


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group