|
Demotywatory.pl - Forum Nieoficjalne forum serwisu Demotywatory.pl stworzone przez użytkowników |
 |
Kuchnia, Styl życia, Dom - Polecanie produktów
werniks - 2018-09-17, 23:16 Temat postu: Polecanie produktów Produkty żywnościowe, kosmetyki i inne. Nie ilość, a jakość. Co polecacie?
Anonymous - 2018-09-17, 23:36
dobra dawaj ten keczup co żeś miał wychwalić
Koziu - 2018-09-17, 23:52 Temat postu: Re: Polecanie produktów
werniks napisał/a: | Nie ilość, a jakość. |
Jesteśmy Polakami wybór jest prosty
Anonymous - 2018-09-17, 23:54
Koziu, to co na promocji w biedrze?
Husarz712 - 2018-09-18, 00:10
Napój aloesowy Vitanella 42% zawartości aloesu, ale tylko 1.5 litrowe butle. .5 litrowe to przepłacanie o 1/3 ceny.
maat_ - 2018-09-18, 06:26
Jaki ketchup?
Kasia111624 - 2018-09-18, 07:39
Finlandia coconut
maat_ - 2018-09-18, 07:46
Kasia111624, Ale, ze to taki posmak tylko, czy bardziej jak malibu?
Kasia111624 - 2018-09-18, 07:50
maat_, posmak, ale fajna, dobrze wchodzi. 40zł / 0,7l
werniks - 2018-09-18, 09:16
maat_, później
maat_ - 2018-09-18, 14:36
Lubię ketchup pikantny pudliszki
Cascabel - 2018-09-18, 15:17
maat_, ja też. Ale mama woli ketchup curry, dostępny tylko w niemczech.
Więc mamy dwa w lodówce xD
Uwielbiam tartaletki i dźemy Bon Maman! Pomimo, że tanie nie są, to polecam z całego serca! Czasem można dorwać też fajne promocje w biedronce.
Te lidlowskie tartaletki są podobne, ale jednak ciut gorsze xD Dostępne w trakcie tygodnia francuskiego.
Polecam też... oliwę w spraju. Od czasu zakupu stałam się jej wielką fanką.
maat_ - 2018-09-18, 15:35
Cascabel, W sparyu?
singri - 2018-09-18, 15:48
maat_ napisał/a: | Cascabel, W sparyu? |
Słyszałam o tym, chyba nawet widziałam. Butelka z psikadłem podobnym do tych, które są przy płynach do szyb. Nie mogę sobie wyobrazić praktycznego zastosowania tego wynalazku, może Cascabel mnie oświeci?
Cascabel - 2018-09-18, 16:59
maat_, singri, Mam obecnie dwa rodzaje. Jeden smakowy, drugi zwykły. Praktyczne zastosowania to:
- zwilżenie miski/blaszki odrobiną oliwy przed pieczeniem
- nałożenie naprawdę małej ilości oleju do smazenia - równomierne nałożenie!
- dodanie oliwy z oliwek do sałaty, albo spagetti, albo ravioli...
- posmarowanie grzanek przed smażeniem (zamiast kropki gdzieś na środku masz je zroszone delikatnie oliwą)
- zwilżenie oliwą pizzy w trakcie pieczenia
Ogólnie: daje równomierną, cieniutką warstwę.
singri - 2018-09-18, 19:37
Cóż, brzmi ciekawie, ale ja pozostanę wierna starym metodom, czyli papierowym ręcznikom. Może i traci się tę część oliwy, która wsiąkła w ręcznik, ale czy przy psikaniu nie ma niekotrolowanego rozrzutu?
Cascabel - 2018-09-19, 16:40
singri, cóż, mam w tym wprawę (praca z mgiełkami, lakierem itd...) więc nie, nie ma. A już na pewno dużo mniej stracisz. Poza tym zdradź sekret: jak ręcznik papierowy pozwoli ci nasączyć równomiernie chleb bardzo małą ilością oliwy?
singri - 2018-09-19, 18:21
Cascabel - nie nasączam chleba oliwą. Prowadzimy kuchnię raczej tradycyjną, wiejską i takich np. grzanek nie robimy. Prędzej smalec i skwarki
Dla każdego to, co lubi.
vetulae - 2018-09-20, 08:15
Moja siostra używa oliwy w sprayu, prowadzi zdrowa kuch nie i próbuje się bezskutecznie odchudzić od lat
singri, ja papierowych ręczników używam odwrotnie do odsączania nie nasączania, wszystko co smaże wykładam na ręcznik papierowy a on wchłania nadmiar tłuszczu z powierzchni, zostaje tylko to co zdążyło niestety wsiąknąć w jedzenie
maat_ - 2018-09-20, 08:20
vetulae napisał/a: | papierowych ręczników używam odwrotnie do odsączania |
Tak samo robię
|
|